home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Πουλάς: Με επικοινωνιακές φούσκες δεν λύνονται τα προβλήματα της ανεργίας και των συντάξεων

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς αναφορικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον ΟΑΕΔ

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς αναφορικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον ΟΑΕΔ στάθηκε στα εξής σημεία:

  • Η χώρα μας διέρχεται μία ακόμα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η ακρίβεια στο καλάθι της νοικοκυράς, στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και στις μεταφορές υπερβαίνουν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του μέσου πολίτη και ξεπερνούν κατά πολύ το μηνιαίο εισόδημά του.
  • Η κυβέρνηση αδυνατεί να πάρει μέτρα εδώ και τώρα σοβαρά και μετρήσιμα, τη στιγμή που οι πολίτες δουλεύουν μόνο για να πληρώνουν λογαριασμούς, φόρους και εισφορές και το επίπεδο ζωής τους κατεβαίνει μέρα με τη μέρα.
  • Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι μόνο ψευδεπίγραφα επικαλείται την δήθεν «αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, νέα εργαλεία για την ενίσχυση της απασχόλησης και δήθεν αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, για πούλημα ελπίδας στους άνεργους συμπολίτες μας, τους οποίους παράλληλα καθιστάτε υπόλογους για την ανεργία τους.
  • Η επίθεση στους ανέργους ολοκληρώνεται με:

-την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για παροχές προς ανέργους και αναζητούντες εργασία

-την διαγραφή από το μητρώο ανέργων και την εξίσωσή με τους άπορους και ανασφάλιστους όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους άνεργους που δεν αποδέχονται την προσφερόμενη εργασία,

-και την ακύρωση στην πράξη της διαδικασίας εξατομικευμένης συμβουλευτικής, βάζοντας όλους τους εργαζόμενους στο ίδιο τσουβάλι, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δεξιότητες και ανάγκες τους και με τον κίνδυνο να τους προσφέρονται οριζόντια θέσεις εργασίας επισφαλείς ή άσχετες με το αντικείμενο της κατάρτισής τους.

  • Η τροπολογία που κατατέθηκε για την απονομή συντάξεων fast track είναι η απόλυτη παραδοχή της αποτυχίας της δικής σας, μετά τον κ. Βρούτση και τον κ. Κατρούγκαλο. Και από την άλλη αποτελεί την αποθέωση της πελατειακής αντίληψης, να δίνετε εν όψει εκλογών, όπως- όπως συντάξεις με τον κίνδυνο βέβαια να ζητηθούν τα καταβληθέντα πίσω μετά τις εκλογές και μάλιστα με το παραπάνω.
  • Δυστυχώς, στην κοινωνική πολιτική στερείστε οράματος, προοπτικής και κυρίως ευαισθησίας – τομείς στους οποίους το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  έχει προσφέρει τα μέγιστα στη χώρα.
  • Επιλέγετε συνειδητά να είσαστε προσδεδεμένοι στο άρμα μίας κακής επιχειρηματικότητας, η οποία όμως δεν φέρνει την ανάπτυξη που ευαγγελιστήκατε, αλλά αντίθετα υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών ολοένα και περισσότερο και δίνει χώρο στην ανασφάλεια και τον λαϊκισμό.
  • Συνεπώς, μην περιμένετε από εμάς να δώσουμε άλλοθι στις νεοφιλελεύθερες και αποτυχημένες επιλογές σας.

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button