home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑρκαδίαΥγείαFeatured

Θα έρθουν παιδίατροι στην Αργολίδα; Τι είπε η Μίνα Γκάγκα για το φλέγον ζήτημα

Στα νοσοκομεία Αργολίδας και Αρκαδίας η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας - Τι είδε, τι άκουσε, τι ζήτησε και τι υποσχέθηκε ως προς την πρόσληψη παιδιάτρων

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επισκέψεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε τις δομές της Αργολίδας και της Αρκαδίας, συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Στο Άργος και το Ναύπλιο, η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά όλες τις εγκαταστάσεις και τα τμήματα και να συζητήσει με τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών για όλα τα θέματα λειτουργίας, οργάνωσης και στελέχωσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συσκέψεις με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των δημάρχων Άργους και Ναυπλίου και του βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανού.

Θα έρθουν παιδίατροι στην Αργολίδα;

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η συνεργασία των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου σε επίπεδο ιατρικό και διοικητικό είναι προϋπόθεση για την άρτια κάλυψη των αναγκών φροντίδας υγείας όλου του νομού.

Στον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό του Υπουργείου βρίσκεται η αναβάθμιση των δομών, ένα μέρος της οποίας ήδη προχωρεί από τις τεχνικές υπηρεσίες, που εργάζονται με ενθουσιασμό, και ένα άλλο μέρος έχει ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Για το ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρων από τις δημόσιες δομές της Αργολίδας, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει λύση.

Στην Τρίπολη

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης – που αποτελεί κομβική νοσηλευτική μονάδα για την περιοχή, καθώς διαθέτει καλές εγκαταστάσεις, νευροχειρουργική κλινική και ειδικές μονάδες – η Αναπληρώτρια Υπουργός, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους θαλάμους νοσηλείας. Είχε συναντήσεις και συζητήσεις με γιατρούς, νοσηλευτές, με τη διοίκηση, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και με τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Αρκαδίας.

Έμφαση στην ποιότητα

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας παραβρέθηκε και στο Εργαστήριο Διασφάλισης της Ποιότητας στη Νοσηλευτική Υπηρεσίας, το οποίο διοργάνωσε ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας (ΟΔΙΠΥ), με συμμετοχή νοσηλευτών από όλη την Πελοπόννησο.

Η κα Γκάγκα εξήρε το έργο των νοσηλευτών, τονίζοντας ότι οι νοσηλευτικές υπηρεσίες είναι η «ραχοκοκαλιά» της υγειονομικής φροντίδας, αφού οι νοσηλευτές είναι εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στους ασθενείς και φροντίζουν να τηρούνται όλες οι ιατρικές οδηγίες. Ανέφερε ακόμη ότι η διασφάλιση της ποιότητας και οι προτυποποιημένες διαδικασίες αποτελούν θεμελιώδες ζήτημα στην περίθαλψη και επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου στις δράσεις του ΟΔΙΠΥ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button