home design 800x400
home design 1170Χ320

Όταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς αρμένιζε στην Επίδαυρο με Ψινάκη και Κατσιφάρα (Φώτο)

Ο γνωστός επιχειρηματίας πέθανε χθες, 10 Μαρτίου, στα 82 του χρόνια, μετά από μακρά νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας.
Κοντομηνάς Ψινάκης Κατσιφάρας Επίδαυρος

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς πέθανε χθες, 10 Μαρτίου, στα 82 του χρόνια, μετά από μακρά νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας. Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη εδώ και τρία χρόνια, κάτι που ήταν γνωστό τόσο στον ιδιωτικό του κύκλο όσο και στη δημόσια σφαίρα, από την οποία είχε αποσυρθεί εδώ και καιρό.

Ο Κοντομηνάς υπό μια έννοια -ή και υπό πολλές έννοιες- ήταν ένας επιχειρηματίας που η πορεία του συμβάδισε με εκείνη της Ελλάδας.

Για πολλούς ενσάρκωσε το απόλυτο όνειρο του φτωχού παιδιού που από την Ακαδημία Πλάτωνος έφτασε στις ΗΠΑ να κάνει μεγάλες μπίζνες και να συντρώγει με προέδρους, πρωθυπουργούς και τον Τομ Χανκς, στο κατάστρωμα του μέγκα γιοτ του, της Quintessa.

Όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερο βάρος όταν έχεις εξομολογηθεί ότι μέχρι τα 15 σου χρόνια «η σοκολάτα ήταν ένα όνειρο ζωής». Αποκτούν το βάρος της ταύτισης για όσους μεγάλωσαν πάμφτωχοι στη μεταπολεμική Ελλάδα, αλλά μπορούσαν πάντα να πιστεύουν στο όνειρο του πλούσιου αυτοδημιούργητου.

Βέβαια είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μια περιουσία που κάποια στιγμή υπολογιζόταν κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, εξανεμίστηκε εντελώς, παρά τις όποιες επιχειρηματικές αστοχίες.

Την επιχειρηματική του πορεία συνόδευσαν μερικές αμφιλεγόμενες στιγμές, όπως οι παραπομπές του τόσο για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όσο και για την υπόθεση των ομογενών στη Νότια Αφρική, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία σε σχέση με συμβόλαια της Interamerican.

Η πρώτη είχε ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου, καθώς ο Alpha άνοιξε μετά την παραπομπή του επιχειρηματία το θέμα Βατοπέδι, που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την τότε κυβέρνηση. Ο Κοντομηνάς κρίθηκε τελικά αθώος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το 2020.

Μοναδική κληρονόμος του είναι η κόρη του. Η οποία, μαζί με τους δικηγόρους της οικογένειας, είναι ίσως η μόνη που ξέρει την πραγματική περιουσία του πατέρα της.

Μαζί με τον Κοντομηνά κλείνει ένα ακόμη κεφάλαιο μιας ολόκληρης επιχειρηματικής και κοινωνικής περιόδου της χώρας.

Στην Επίδαυρο με Ψινάκη, Κατσιφάρα

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύει η σελίδα του facebook «Επιδαύρια Γη», απ’ όταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε έρθει βόλτα με τη θαλαμηγό του στην Επίδαυρο. Στο σκάφος μαζί του ο Ηλίας Ψινάκης και ο Γιώργος Κατσιφάρας.

«Ήταν όλοι κι όλες, ένα μάτσο βιόλες».

Κοντομηνάς Ψινάκης Κατσιφάρας Επίδαυρος
Φώτο: fb (Επιδαύρια Γη)

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Δίδαγμα Ματαιοδοξίας

    Ανεμομαζωματα, διαβολοσκορπισματα, ο αείμνηστος στερημενος πεινασμένος κατοχικός είδε φως κ μπήκε, όλοι αυτοί οι τύποι αυτής της ψυχοσύνθεση ήταν, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, ακομη και με πιτσιρίκες έκανε σχέσεις με το χρήμα, που θα ήταν κ έγγονες τους, και το αποτέλεσμα;; να πεθαίνει μόνος κ έρημος χωρίς άνθρωπο να του κράτα το χέρι, σε λίγο δεν θα τον θυμάται κανείς, ουσιαστικά δεν άφησε τίποτα το ηθικό, το διδακτικό, το ανιδιοτελες, το πηγαίο, το ανθρώπινο, τίποτα μηδέν.. Μάταιοτης ματαιοτητων!!!!!!

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis