home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου: Η ΝΔ έχει επιλέξει να δώσει το «δαχτυλίδι» της στήριξης σε Κωστούρο;

«Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν υπέρ των διακοπών ρεύματος ή νερού σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους»

Φωτιές έχουν ανάψει σε πολιτικό επίπεδο οι δηλώσεις του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου που αποκάλυψε ο έντυπος «Αναγνώστης Πελοποννήσου» για τα χρέη ξενοδόχων του Τολού προς τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου, τα οποία δεν εισπράττονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά επέκρινε τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την τοποθέτησή του για να εισπράξει έπειτα την απάντηση από την τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Ναύπλιο.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωση, η θεματική ομάδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου απαντά στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η Τοπική Οργάνωση Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη μη διακοπή της υδροδότησης σε επιχειρήσεις του Τολού οι οποίες έχουν χρέη στη ΔΕΥΑΝ.

Όπως αναφέρει:

«Σε απόλυτη ταύτιση η δημοτική παράταξη του δημάρχου Δ. Κωστούρου με την Τ.Ο. της Ν.Δ. ξιφουλκούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα ψευδέστατο και ανακριβές δημοσίευμα τοπικού site, με αυθαίρετα συμπεράσματα και χαρακτηρισμούς, προσπαθώντας να προσφέρουν ένα δεκανίκι βοήθειας στην παραπαίουσα δημοτική Αρχή.

Αναρωτιόμαστε, η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει από τόσο νωρίς να δώσει το «δαχτυλίδι» της στήριξης στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον νυν δήμαρχο;

Στην ανακοίνωσή μας είναι ξεκάθαρη η συμφωνία μας με την MH ΔΙΑΚΟΠΗ της υδροδότησης των επιχειρήσεων. Η πρόταση «Συμφωνούμε δήμαρχε της καρδιάς μας αλλά όχι της τσέπης μας» το δηλώνει ξεκάθαρα.

Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν υπέρ των διακοπών ρεύματος ή νερού σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Πάντα προτείναμε διακανονισμό σε ρεαλιστική βάση.

Η παροχή των Δημόσιων Αγαθών πρέπει να στηρίζεται από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια σειρά από ερωτήματα όμως, περιμένουν απαντήσεις που η δημοτική αρχή πρέπει να δώσει άμεσα:

* Το πρόβλημα των απλήρωτων λογαριασμών από ξενοδοχεία στο Τολό, χρονολογείται από παλιά. (Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, από το 2010). Ποια ήταν η αντίδραση του σημερινού δημάρχου από τότε μέχρι σήμερα;

  • Ποιος θα επιβαρυνθεί και τελικά ποιος θα πληρώσει τα τεράστια ποσά που συγκεντρώνονται από τους απλήρωτους λογαριασμούς κε δήμαρχε; Γιατί ακούγεται εύηχο να λέμε «χρωστάει η ΔΕΥΑΝ» όμως στην πραγματικότητα το χρέος πληρώνεται από τους δημότες.
  • Είναι ή δεν είναι μεγάλη αδικία, μια επαγγελματική ομάδα να γνωρίζει εξ αρχής ότι ο δήμος δεν κάνει απαιτητό το τίμημα από τη χρήση ενός αγαθού, (όπως παραδέχεται ο δήμαρχος), ενώ όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις υποχρεώνονται να πληρώνουν στο ακέραιο, όλες τις υποχρεώσεις τους;

Η εξεύρεση λύσης στην αδυναμία των συνδημοτών μας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Δημάρχου.
Εδώ ακριβώς όμως εμφανίζεται το σημείο διαφοροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις πρακτικές που ακολουθούν κυβερνήσεις και Αυτοδιοικητικές αρχές που χρησιμοποιούν ρουσφετολογικά και κατά το δοκούν τα αγαθά αυτά είτε ως μοχλό πίεσης σε ανεπιθύμητους είτε ως το «βάζο με το γλυκό» για τους ευνοούμενούς τους.

Η καταχρεωμένη ΔΕΥΑΝ είναι έργο του επί δεκαετίας Δημάρχου.

Η αύξηση των τιμών της ύδρευσης και της αποχέτευσης είναι έργο του Δημάρχου.

Η ΜΗ εξεύρεση λύσης για τις επιχειρήσεις που χρωστούν (με διακανονισμό, με διαγραφή μέρους της οφειλής , κλπ) τόσο καιρό είναι έργο του Δημάρχου.

Η χρήση των οφειλών των δημοτών για την αποκόμιση πολιτικού οφέλους είναι έργο και γνωστή πρακτική του Δημάρχου.

Οι ευθύνες του για την κατάσταση της ΔΕΥΑΝ είναι πάρα πολλές και είναι αδύνατον να καλυφθούν από παρόμοιες πρακτικές».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button