home design 800x400
home design 1170Χ320

Η αποκάλυψη Κωστούρου για το Τολό: 75% των οφειλών ΔΕΥΑΝ χρωστούν ξενοδοχεία και πολίτες

Video. Απλήρωτοι λογαριασμοί, αλλά δεν διακόπτεται η υδροδότηση για να μην κλείσουν ξενοδοχεία!
Συνάντηση δημάρχου Δ. Κωστούρου με Σύλλογο Επαγγεματιών Τολού

Μόνο το 25% των οφειλών από τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ναυπλίου στο Τολό πληρώνονται, αποκάλυψε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος. Παρόλα αυτά δεν διακόπτεται η υδροδότηση για να μην κλείσουν ξενοδοχεία!

Το θέμα που ήδη προκαλεί αντιδράσεις και πολύ συζήτηση μεταξύ των καταναλωτών της ΔΕΥΑΝ, δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από τον έντυπο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Την περασμένη Κυριακή ενώπιον του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού (ΣΕΤ), ο κος Κωστούρος κλήθηκε και ανταποκρίθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που έγιναν από επιχειρηματίες και πολίτες του τουριστικού θέρετρου, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε μέσω YouTube.

Την ώρα που η ΔΕΥΑΝ πνέει τα λοίσθια και ξεψυχά οικονομικά, η δήλωση του δημάρχου έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού πλέον γίνεται γνωστό σε όλους ότι ένα μέρος των χρεών της Δημοτικής Επιχείρησης, οφείλεται σε λογαριασμούς που δεν μπορεί να εισπράξει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ VIDEO

Η δήλωση αυτή έρχεται παράλληλα με την απόφαση της ΔΕΥΑΝ να προχωρήσει στην καταμέτρηση των υδρομετρητών σε διάφορες περιοχές του δήμου. Συγκεκριμένα για την Πρόνοια και την Καραθώνα προβλέπεται η λήψη 1.803 καταμετρήσεων, κάτι που θα κοστίσει στη ΔΕΥΑΝ 1.208,01 ευρώ, που θα πληρωθούν εξ’ ιδίων Πόρων και αντίστοιχα για το Ηραίο, το Ανυφί, το Μάνεσι και το Αραχναίο προβλέπονται 1.797 καταμετρήσεις με κόστος 1.203,99 ευρώ με την ίδια πηγή χρηματοδότησης. Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης είναι η οικονομική εξυγίανση της δημοτικής επιχείρησης και η όσο το δυνατόν περισσότερο ελάττωση της ποσότητας του μη τιμολογούμενου νερού που εν τέλει μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων για την Επιχείρηση.

Στο Τολό

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στη συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού τοποθετήθηκε για το σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά ουσιαστικά στη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΝ δηλώνοντας:

«Επειδή κατηγορείται πάρα πολύ η ΔΕΥΑΝ, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Η ΔΕΥΑΝ πρέπει να ξέρουμε ότι χρηματοδοτείται από τον κόσμο. Έχει μόνο τις πληρωμές των ωφελούμενων, δηλαδή μόνο από την πληρωμή στα ρολόγια. Αυτό σημαίνει ότι όταν είναι πίσω αυτές οι πληρωμές, η ρευστότητά της μένει πίσω».

Και διευκρίνισε τί εννοεί, σημειώνοντας: «Αν η ΔΕΥΑΝ βεβαιώνει στην περιοχή του Τολού 100,00 ευρώ, εισπράττει μόνο τα 25,00 ευρώ», καλώντας το ΣΕΤ να βοηθήσει:

«Μπορούμε να πιέσουμε τα μέλη ώστε να πληρώνουν το νερό τους; Πιστεύετε ότι σε αυτούς που χρωστούν το νερό στο Τολό, θα έπρεπε η ΔΕΥΑΝ να κόβει το νερό;

Το 25% εισπράττεται. Φανταστείτε το 75% να μην είχε νερό. Το ίδιο γίνεται και με το ρεύμα. Δεν είναι μόνο μέλη του συλλόγου, είναι και κόσμος. Φανταστείτε λοιπόν, να αρχίσουν να κόβουν το ρεύμα σε όλους, όπως κάνουν σε κάποια κομμάτια, γι΄ αυτό υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν. Δεν είναι ένα κι ένα κάνουν δύο, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ήδη υπάρχει κοινωνικό τιμολόγιο. Ήδη υπάρχουν κυβικά τα οποία δίνονται χωρίς χρήματα δωρεάν, για να μπορέσει μια οικογένεια. Αλλά φανταστείτε κάποιον ο οποίος δεν έχει πληρώσει και έχει ξενοδοχείο να του κόψουμε τον Ιούλιο το νερό; Δεν έχει ούτε τη δυνατότητα να αποπληρώσει. Θα κλείσουν οι μισές επιχειρήσεις στο Τολό, γιατί θα είναι χωρίς υδροδότηση, μέχρι να βρουν λεφτά να το πληρώσουν. Για φανταστείτε το».

Μεγάλη η οφειλή

Αναφερόμενος την τακτική που εφαρμόζει η Δημοτική Επιχείρηση για την μεγάλη αυτή οφειλή που προέρχεται από την περιοχή του Τολού, ο κος Κωστούρος αναφέρθηκε στην πολιτική της ΔΕΥΑΝ να μην διακόπτει την υδροδότηση στους κακοπληρωτές:

«Εμείς έχουμε να κάνουμε – και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί – με ανθρώπους και επιχειρήσεις, γιατί θεωρώ ό,τι πιο απάνθρωπο την συμπεριφορά των τραπεζών, οι οποίοι το μόνο που βλέπουν είναι νούμερα και δεν βλέπουν ανθρώπους πίσω από τα νούμερα: Παίρνουν 40 φορές την ημέρα τηλέφωνο να σε διαλύσουν ψυχολογικά, στο τέλος να σου πάρουν το σπίτι, να το βγάλουν στον πλειστηριασμό, γιατί δεν πλήρωσες. Πουθενά γύρω γύρω, υπάρχει η λέξη άνθρωπος;

Να μπει η ΔΕΥΑΝ ή ο δήμος ποτέ σε αυτό τον τρόπο σκέψης; Δεν θα μπει ποτέ».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Ναυπλιέων αν μπορεί να μπει η κατάσταση αυτή σε μία παλάντζα που λέει να είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις για να χρωστάει η ΔΕΥΑΝ, κατέληξε:  «Όταν μπαίνει η λογική στο τέλος, χρωστάει η ΔΕΥΑΝ ή κλείνουν οι επιχειρήσεις: Να χρωστάει η ΔΕΥΑΝ».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis