home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χρέη στη ΔΕΥΑΝ: Δεν είδαν, δεν άκουσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για το Τολό – Εντύπωση προκαλεί η στάση της αντιπολίτευσης

Βοά ο κόσμος που πληρώνει τους λογαριασμούς αλλά δεν υπάρχει ουδεμία αντίδραση από τους δημοτικούς συμβούλους μετά την δημοσιοποίηση της αποκάλυψης Κωστούρου ότι εισπράττεται μόνο το 25% των οφειλών
Συνάντηση δημάρχου Δ. Κωστούρου με Σύλλογο Επαγγεματιών Τολού

Σαν να μην υπήρξε η δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για τις τεράστιες οφειλές επιχειρήσεων της περιοχής του Τολού, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ναυπλιέων δεν έχουν αντιδράσει εδώ και μια εβδομάδα, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Λες και η δήλωση έγινε εις ώτα μη ακουόντων, ή λες και είναι κάτι το οποίο γνώριζαν και ήταν αναμενόμενο. Ουδεμία πρόταση έχει κατατεθεί – γνωστοποιηθεί στον κόσμο αυτού του δήμου, που απορεί γιατί κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι άλλοι να χρησιμοποιούν τα ξένα χρήματα για άλλους σκοπούς. Εντύπωση προκαλεί, ότι ούτε καν η αντιπολίτευση δεν έχει αντιδράσει στο σοβαρό αυτό θέμα που έχει άμεση σχέση με τον βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ναυπλίου. Οι μόνοι που ευαισθητοποιήθηκαν με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες και Δημοτική Επιχείρηση ήταν οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, όμως οι αντιδράσεις τους επικεντρώθηκαν κυρίως γύρω το πρόσωπο του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και το μέλλον του στο δήμο.

Τα φέσια και η αντιπολίτευση

Οι συζητήσεις στην πόλη για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα οι δημοτικοί σύμβουλοι δίνουν και …παίρνουν. Το ίδιο συμβαίνει και στο Τολό με τους καλοπληρωτές, να θεωρούν ότι αυτοί που ρίχνουν φέσια δυσφημούν τον τόπο και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων. Πώς άραγε θα αντιμετωπίσει το θέμα της οικονομικής επιβίωσης η ΔΕΥΑ στο μέλλον και πώς θα διαχειριστεί τέτοια μεγάλα και σοβαρά ζητήματα η όποια αντιπολίτευση ονειρεύεται να ηγηθεί σε αυτό το δήμο, τη στιγμή που παραμένει άβουλη και δεν δημοσιοποιεί αν διαθέτει σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση του κοινωφελούς οργανισμού; Δεν είδε και δεν άκουσε ούτε η αντιπολίτευση ή συμφωνεί με αυτή την τακτική; Και σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν έχει το θάρρος να το πει, παρά παραμένει άβουλη και σιωπηλή;

Πελάτες δύο ταχυτήτων

Πώς γίνεται να υπάρχουν πελάτες δύο ταχυτήτων; Βοά η πόλη για αυτούς που δεν πληρώνουν και …βολεύονται ρίχνοντας στα σκουπίδια τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ, σε αντίθεση με όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι λύση η διακοπή του κοινωνικού αγαθού ή είναι λύση η διαιώνιση των χρεών; Καμία άλλη πρόταση δεν υπάρχει;

Όμως προβληματισμός υπάρχει και σε επιχειρηματίες που επίσης κάνουν μεγάλη κατανάλωση νερού, οι οποίοι πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, σε αντίθεση με άλλους, οι οποίοι με την ανοχή ορισμένων φουσκώνουν τα χρέη τους και επενδύουν ενδεχομένως σε άλλους τομείς δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Και όλα αυτά, την ώρα που ο κόσμος απορεί πώς γίνεται να πιέζονται μικρά νοικοκυριά να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, ενώ μεγάλες επιχειρήσεις δεν ενοχλούνται.

Ανεξόφλητοι λογαριασμοί

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου από τη μεριά της, μέσα από την ιστοσελίδα της φαίνεται να είναι ξεκάθαρη, σχετικά με όσα ισχύουν για τους νοικοκυραίους, δίνοντας τη δυνατότητα ρύθμισης σε δόσεις των ανεξόφλητων λογαριασμών: «Η νέα ρύθμιση οφειλών από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από 12 σε 60 δόσεις και μείωση της προκαταβολής από 20% σε 5%. Επιπλέον δίνεται έμφαση στις ευπαθείς ομάδες όπου για τους συμπολίτες μας ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι εκατόν είκοσι (120) και προκαταβολή 0%».

Άκης Γκάτζιος

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Αφού η πολιτική ελίτ φοβάται ν’αντιμετωπίσει κατάματα το πρόβλημα, αρμόζει σε έναν ικανό τοπικό δημοσιογράφο να κάνει επιτόπου ρεπορτάζ και να ζητήσει, όπως έχει δικαίωμα, από τον οργανισμό διαχείρισης υδάτων του Δήμου την ονομαστική κατάσταση όλων των πελατών και να δημοσιεύσει την λίστα των χρεών. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ποιοι είναι η καλοπληρωτές και ποιοι είναι η κακοπληρωτές που δημιουργούν το διαχειριστικό πρόβλημα στον Δήμο. Αυτά δεν είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα άλλωστε, είναι δημόσια στοιχεία που μπορούν να δημοσιευτούν. Έτσι και η φιλελεύθερη αγορά θα αποκτήσει πραγματικό νόημα, δείχνοντας στους ίδιους τους δημότες ποιοι συμπολίτες είναι κύριοι και σνεπείς με τις υποχρεώσεις τυς και ποιοι όχι.
    Όσο η πολιτική θα κωφεύει και θα παραμένει αδρανής στο πρόβλημα φοβούμενη το πολιτικό κόστος των επιλογών της, η Τέταρτη εξουσία καλείται να αναπληρώνει το κενό διαφάνειας.
    Συγχαρητήρια πάντως στον δήμαρχο Νιαυπλιέων που είχε το θάρρος να δημοσιεύσει την ουσία του προβλήματος, θέτοντας τις δημοτικές παρατάξεις και τους συμβούλους προ των ευθυνών τους.

  2. Γεώργιος Παυλουδάκης

    Μήπως αυτός είναι ο λόγως που πληρώνομαι εμείς οι πληβείοι στην ΔΕΥΑΝ πάγιο 5e τον μήνα πάγιο
    και από 0,45 τα πρώτα 30 m3 ,0.55 τα επόμενα και ούτω κάθε εξης,βλέπεις ο κόσμος εχει στούς κήπους του
    λεφτόδενδρα και όποτε η κάθε υπηρεσία έχει έλλειμα τα παίρνει απο τους αδύναμους . Με το έτσι θέλω
    να πούμε του στραβού το δίκιο το νερό ο κόσμος το αγοράζει για να πιεί και για φαγητό και είναι ας πούμε κατάλληλο
    μόνο για πλύσιμο και πότισμα ,έχοντας υδραυλικό κολλητό γιατί υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με άλατα να λέμε
    του στραβού το δίκιο όχι όπως παλιά αλλά ακόμα υπάρχει,

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis