home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τζάμπα χρήμα μέχρι και σε δημοσιογράφους στις φωτιές του 2007 στην Ηλεία – «Η ξεφτίλα τους έμεινε στην ιστορία»

Τι καταγγέλλει η δημοσιογράφος Ρομίνα Ξύδα η οποία κάλυπτε το ρεπορτάζ εκείνη την εποχή στις φωτιές – Τραγελαφικές καταστάσεις!
Ρομίνα Ξυδά Ανάρτηση

Την προσωπική της εμπειρία ως ρεπόρτερ στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, σχετικά με τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους και σε ποιους δόθηκαν τα χρήματα, περιγράφει η δημοσιογράφος Ρομίνα Ξύδα, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του Πέτρου Δούκα για το πως μοίραζαν τις αποζημιώσεις μετά τη φονική φωτιά που οδήγησε στην αποπομπή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού.

H δημοσιογράφος που βρέθηκε, όπως λέει, στην περιοχή για πρώτη φορά έλαβε – στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που έκανε – τα 3.000 ευρώ που προoρίζονταν για τους πυρόπληκτους. Τα οποία και στη συνέχεια επέστρεψε.

«Όχι καλέ δεν μοίραζαν τζάμπα χρήμα στις φωτιές της Ηλείας … Μέχρι εγώ το είχα πάρει που πάτησα το πόδι μου για πρώτη φορά εκεί (Τότε που κάναμε πραγματικό ρεπορτάζ και όχι κάτι άλλο…)» γράφει στον λογαριασμό της στο Facebook.

Η ίδια εξηγεί στη συνέχεια ότι «μπήκα στη τράπεζα, είπα πως κάηκε το σπίτι μου και μου έδωσαν τα λεφτά… τόσο απλά. Ανάμεσα στους ανθρώπους που υπέφεραν δόθηκε απίστευτο χρήμα και σε τσιγγάνους. Ένας είχε πάρει το ίδιο επίδομα τρεις φορές. Το έλεγε και γελούσε …».

Και καταλήγει σε νέα της ανάρτηση εξηγώντας: «Τα χρήματα φυσικά τα επιστρέψαμε. Η ξεφτίλα τους όμως έμεινε στην ιστορία».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Η αλήθεια για το τι έγινε στην Ηλεία το 2007
    Τα όσα απαράδεκτα και ανακριβή ελέχθησαν από τον σημερινό δήμαρχο Σπάρτης, ο οποίος αξιοποιεί ένα εντελώς σκανδαλώδες θεσμικό πλαίσιο που καθιστά τους δημάρχους υπεράνω νόμων και συνεπειών, δεν πρόκειται να μας κάνουν να ξεχάσουμε το τί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έγινε στην Ηλεία το 2007.
    1. ΟΥΔΕΠΟΤΕ (το ξαναγράφω: ΟΥΔΕΠΟΤΕ) ο Πέτρος Δούκας ήλθε στην Ηλεία για να δει το μέγεθος της φωτιάς και της καταστροφής, όπως θυμίζει και ο εκλεκτός συνάδελφος Νίκος Στέφος, στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Στην περιοχή ήλθαν οι τότε υφυπουργοί Αλέξανδρος Κοντός και Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Όσα φαιδρά είπε προχθές ο κ. Δούκας, προφανώς τα είδε στον ύπνο του αφού πέρασε για λίγες ώρες και δεν πήρε χαμπάρι τίποτα από όσα δραματικά γίνονταν στο νομό.
    2. Εκτός των δυο υφυπουργών, στην περιοχή έφθασε και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που παρακολουθούσε από ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ τις προσπάθειες κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας.
    3. Τα χρήματα που δόθηκαν, φυσικά ΔΕΝ μοιράστηκαν με σακούλες όπως ψευδώς και αναιδώς λέει ο τραμπαρίφας δήμαρχος Σπάρτης, αλλά δόθηκαν ΜΟΝΟΝ μέσω τραπεζικού ιδρύματος και αμέσως, διότι σκοπός τους ήταν να ανακουφιστούν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ όσοι είχαν χάσει σπίτια και περιουσίες από τη φωτιά κι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας κι επιβίωσης εκείνες τις τραγικές πρώτες ημέρες. Κάθε ένας, μάλιστα, που έπαιρνε τα 3.000 ευρώ χωρίς δικαιολογητικά, υπέγραφε μια υπεύθυνη δήλωση ότι εντός εξαμήνου θα προσκόμιζε τα ανάλογα έγγραφα που απαιτούνταν. Άλλωστε, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΧΤΗ;;;; Σε όσους ΔΕΝ τα προσκόμισαν εντός της τεθείσης προθεσμίας, ασκήθηκαν διώξεις. Μάλιστα ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ανέφερε κατά την ενημέρωση των συντακτών και ονόματα όσων πήραν χρήματα χωρίς να τα δικαιούνται. Σε αυτούς ασκήθηκαν διώξεις.
    4. Η τότε κυβέρνηση, όμως, ΔΕΝ αρκέστηκε σε αυτά. Μετά τις εκλογές -τις οποίες ξανακέρδισε, θυμίζω- δημιούργησε το «Ταμείο Μολυβιάτη» δηλ μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ανασύστασης της Ηλείας (και της Εύβοιας που επίσης είχε πληγεί) από τις πυρκαγιές. Επίσης το Ταμείο Μολυβιάτη αντιμετώπιζε και σοβαρά δομικά προβλήματα της Ηλείας, εντοπισμένα ανά χωριό! Είχε προβλέψει κονδύλια για επιδιορθώσεις δρόμων, διανοίξεις, βελτιώσεις υποδομών στα ξεχασμένα χωριά της Ηλείας, ακόμα και σε εκείνα που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΓΕΙ από τη φωτιά.
    5. Πηγή για τα κονδύλια του Ταμείου Μολυβιάτη ΔΕΝ υπήρξε ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου. Πηγή των χρημάτων (208 εκατ. ευρώ!) ήταν η συγκινητική προσφορά των Ελλήνων πολιτών (σε τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε ειδικά γι αυτό τον σκοπό). Τότε οι πλούσιοι έδιναν χιλιάδες ευρώ, αλλά ακόμα και οι φτωχοί Έλληνες έδιναν 20, 30 ή 50 ευρώ, συγκλονισμένοι από το δράμα της Ηλείας και των κατοίκων της. Σπάνια τα τελευταία χρόνια είδαμε τέτοιας έκτασης και τέτοιας έντασης αλληλεγγύη στην ελληνική κοινωνία. Αμέσως μετά, η τότε κυβέρνηση άρχισε τις παρεμβάσεις στην Ηλεία και την Εύβοια.
    6. Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009, αμέσως μετά την ορκωμοσία της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ (το ξαναγράφω για να γίνει απολύτως κατανοητό: ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ) τα χρήματα του Ταμείου, διέλυσε το ίδιο το Ταμείο και -ίσως το χειρότερο- πέταξε προσβλητικά, ταπεινωτικά, σαν ξεροκόκκαλο σε πεινασμένο σκυλί, ένα εκατομμύριο ευρώ στην τότε νομαρχία Ηλείας (με νομάρχη τον Χ. Καφύρα), ρίχνοντας τα υπόλοιπα στον κρατικό κορβανά (ενώ τα είχαν δώσει ΙΔΙΩΤΕΣ και για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ), δηλαδή στο πιθάρι των Δαναΐδων, στο πιθάρι δίχως πάτο.
    7. Προκαλώ τον ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟ δήμαρχο Σπάρτης να προσκομίσει αποδείξεις για όσα εμετικά είπε στην σύσκεψη της 2 Φεβρουαρίου. Αν δεν το κάνει, θα αποδείξει ότι εκτός από ανάξιος, είναι κι ένας άθλιος συκοφάντης που κάνει παιχνιδάκια πάνω σε μια τραγωδία με δεκάδες νεκρούς που κατέστρεψε την Ηλεία. Λίγο ντροπή, δεν θα τον έβλαπτε.
    8. Επίσης θεωρώ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Πέτρος Δούκας παραμένει ακόμα μέλος της. (ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- Τελικώς διεγράφη αυτή η καρικατούρα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αν και καπως καθυστερημένα).
    9 Στις εκλογές που έγιναν λίγες εβδομάδες αργότερα, πανελλαδικά η ΝΔ έλαβε 41,84% έναντι 38,10% του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στην Ηλεία, το ΠΑΣΟΚ ήλθε πρώτο με 46,54% έναντι 42,05 της ΝΔ. Από που προκύπτει ότι οι Ηλείοι “εξαγοράστηκαν” από τα τριχίλιαρα που είπε ο Δελαπατρίδης δήμαρχος Σπάρτης;
    10. Αυτά, για όσους δεν χάβουν αμάσητα όλα, όσα τους σερβίρουν οι κόμηδες και οι δούκες της πολιτικής μας ελίτ…
    11. Θα βγει, επιτέλους, κάποιος βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, να υπερασπιστεί την παράταξή του και την ιστορική αλήθεια; Γιατί τέτοια σιωπή;
    12. ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Στο βίντεο της ντροπής φαίνεται ότι είναι παρών και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, πρόεδρος του ΕΛΓΑ σήμερα, αυτοπροβαλλόμενος μάλιστα ως… καραμανλικός. Όπως διαπιστώνετε δεν έβγαλε κιχ στα όσα βλακώδη ελέχθησαν εκεί. Αλλά, από τέτοιους «καραμανλικούς» χορτάσαμε. Κανέναν καλό δεν βλέπω…
    13. ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Όπως με ενημερώνει εκλεκτός φίλος «από μέσα», την επόμενη μέρα έλαβε εντολή το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο και κατέβασε δύο θωρακισμένα οχήματα με χρήματα γύρω στα πέντε εκατομμύρια, και πολλαπλές ομάδες υπαλλήλων που σε κλιμάκια των τριών (3) υπαλλήλων με επικεφαλής έναν υπάλληλο του εσωτερικού ελέγχου έδωσαν τα πρώτα βοηθήματα των τριών χιλιάδων.
    Παρέμειναν περίπου έναν μήνα οι υπάλληλοι κυρίως από την Αθήνα, στο Κατάκολο σε πανσιόν και σε ξενοδοχείο της περιοχής.
    Όπου η ταυτοποίηση ήταν αδύνατη λόγω συνθηκών(καμένα τα προσωπικά έγγραφα ΑΔΤ κλπ) αναλάμβαναν την ευθύνη κάποιος δήμαρχος κοινοτάρχης, παράγοντες του τόπου και με υπεύθυνες δηλώσεις έπαιρναν τα τρία χιλιάρικα. Όπου διαπιστώθηκε ότι κάποιος πήρε που δεν τα δικαιούταν τα επέστρεψε πίσω πάραυτα…

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis