home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές

Νωρίτερα εντοπίστηκαν αντικείμενα, κράνος και ένα μπουφάν που οδήγησε στο σημείο τους άνδρες της ΕΜΑΚ.
Επιχείρηση διάσωσης της ΕΜΑΚ

Εντοπίστηκαν νεκροί και οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές που αναζητούνταν στο Χελμό από το απόγευμα του Σαββάτου.  Οι τρεις αναρριχητές, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου.

Ο συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς το αυτοκίνητό τους εξακολουθούσε να παραμένει στο πάρκινγκ του Κέντρου ενώ οι συνεχείς κλήσεις προς το κινητό που είχαν δώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν είχαν ανταπόκριση.

Νωρίτερα εντοπίστηκαν αντικείμενα, κράνος και ένα μπουφάν που οδήγησε στο σημείο τους άνδρες της ΕΜΑΚ. Το αντικείμενο εντόπισε το ελικόπτερο που επιχειρεί στην περιοχή. Οι δύο απο τους τρεις άτυχους άνδρες εν τέλει βρέθηκαν κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε το κράνος.

Με οχήματα του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων, το προσωπικό του Κέντρου άρχισε την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, ενώ στην περιοχή  βρέθηκαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κι ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. 

Τα Ύδατα της Στυγός

Τα Ύδατα της Στυγός είναι οι πηγές του ποταμού Κράθη στον Χελμό σε υψόμετρο 2.100 μέτρα. Είναι βραχώδης περιοχή και απρόσιτη ακόμα και το καλοκαίρι. Από κάποιο σημείο και μετά δε μπορούν να επιχειρήσει κανένα μηχανικό μέσο αλλά μόνο έμπειροι αλπινιστές.

Ακόμα και το καλοκαίρι την προσεγγίζουν μόνο έμπειροι ορειβάτες καθώς τα μονοπάτια είναι δύσβατα σε οριακά σημεία με μεγάλη κλίση.

Τώρα λόγω του ύψους του χιονιού δεν είναι ορατά και υπάρχει ο κίνδυνος να εκδηλωθούν χιονοστιβάδες

Εκεί έγινε άτρωτος ο Αχιλλέας

Κατά την μυθολογία, η Στύγα ήταν Ωκεανίδα που είχε το παλάτι της στα Τάρταρα και την φυλάνε μέρα νύχτα δράκοι ακοίμητοι. Πιστευόταν ότι τα νερά της πηγής έβγαιναν από εκεί, από τα Τάρταρα και το παλάτι της Στύγας.

Σύμφωνα με τη μυθολογία στα ύδατα της Στυγός ορκίζονταν όλοι οι θεοί, ακόμη και ο Ήλιος: ήταν ο μεγαλύτερος όρκος που μπορούσε να κάνει ένας θεός και εκεί εξέτιαν την ποινή τους οι θεοί όταν ήταν τιμωρημένοι.

Έλεγαν πως όποιο ον ζωντανό έπινε από το νερό της πέθαινε, και οποιοδήποτε μέταλλο το βουτούσαν στα νερά της έλιωνε. Εκεί βούτηξε τον Αχιλλέα η μητέρα του Νηρηίδα Θέτιδα και έγινε άτρωτος, αλλά τον κρατούσε από την φτέρνα και έμεινε το μοναδικό τρωτό σημείο στο σώμα του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis