home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Έκκληση για δράση για τους Υγροτόπους από μαθητές του 1ου Λυκείου

Συνάντηση μαθητών και με το δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Υγροτόπων.
Ερασίνος ποταμός

Έκκληση για Δράση για τους Υγροτόπους, τους Ανθρώπους και τη Φύση από το 1ο Λύκειο Άργους. Όπως σημειώνει η διευθύντρια του σχολείου Λένα Παπαθανασίου:

«Η 2η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων και στοχεύει στην παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ζωτικό ρόλο των υγροτόπων για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας.

Υγρότοπος Ναυπλίου Νέας Κίου
Φώτο: 1ο Λύκειο Άργους

Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί επίσης την ημερομηνία έγκρισης της σύμβασης για τους υγρότοπους στις 2 Φεβρουαρίου 1971, στην ιρανική πόλη Ramsar, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας.

Γνωρίζοντας οι μαθητές μας ότι το νερό και οι υγρότοποι ενώνονται σε μία αδιαχώριστη συνύπαρξη που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή, την ευημερία μας και την υγεία του πλανήτη και στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ.. Δημήτρη Καμπόσο με συγκεκριμένες ερωτήσεις- προτάσεις για ανάληψη δράσης από μέρους της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να σωθούν οι υγρότοποι του Άργους από την εξαφάνιση και να αποκατασταθούν αυτοί που έχουν ήδη υποβαθμιστεί

Γιατί οι υγρότοποι αποτελούν τμήμα της φυσικής μας κληρονομιάς και παρακαταθήκη για την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών».

Συνάντηση μαθητών με δήμαρχο Άργους Μυκηνών
Φώτο: Δήμος Άργους – Μυκηνών

Η συνάντηση με το δήμαρχο

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης; Καμπόσος σήμερα υποδέχθηκε στο γραφείο του με μεγάλη χαρά, μαθητές του πρώτου Γενικού Λυκείου Άργους.

«Συζητήσαμε με τα παιδιά θέματα περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος καθώς και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου. Είναι μεγάλη χαρά μου να συζητώ με τα νέα παιδιά και να ανταλλάσσουμε απόψεις» έγραψε σχετικά ο κ. Καμπόσος.

Συνάντηση μαθητών με δήμαρχο Άργους Μυκηνών
Φώτο: 1ο Λύκειο Άργους

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis