home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων σε απόγνωση – Η πορεία στο Ναύπλιο και τα αιτήματα

Ο Νίκος Μπικάκης δηλώνει τη στήριξή του στα αιτήματα του κλάδου.

Ο Νίκος Μπικάκης, δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται στο θέμα που έχει προκύψει με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και τουριστικών γραφείων οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πορεία με λεωφορεία στο Ναύπλιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Η Ένωση Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Γραφείων & Λεωφορείων Ελλάδος αποφάσισε να προχωρήσει σε Πανελλαδική κινητοποίηση με πορεία διαμαρτυρίας στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας. Το Τοπικό Σωματείο / Ένωση συμμετέχει πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας με τα λεωφορεία στο Ναύπλιο.

Στα δίκαια αιτήματά τους:

  1. Θέτουν πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων τους.
  2. Παρότι είχαν υποσχέσεις από τον Υπουργό και Υφυπουργό Ανάπτυξης γιατί δεν περιλαμβάνονται στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης;
  3. Τα τουριστικά γραφεία δεν έλαβαν καμία αποζημείωση και επίσης ζητάνε από την Α.Α.Δ.Ε. να εξετάσει τις ενστάσεις των τουριστικών επιχειρήσεων που δεν έλαβαν τις επιστρεπτέες προκαταβολές.
  4. Επίσης διαμαρτύρονται για ποιο λόγο πληρώνουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με τα υπεραστικά λεωφορεία, για χρήση στους ίδιους δρόμους.
  5. Το μειωμένο Φ.Π.Α. στις μεταφορές και το τουριστικό πακέτο πρέπει να γίνει μόνιμο.
  6. Ζητάνε συνέχιση των προγραμμάτων επιδότησης ενοικίου και αναστολής του προσωπικού.
  7. Τη συνέχιση των αναστολών πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, τουλάχιστον ως το τέλος του 2022.
  8. Ζητάνε παράταση του ορίου διαγραφής των τουριστικών λεωφορείων για άλλα 2-3 έτη.
  9. Παράταση ισχύoς τέλος του 2022 για τα πιστωτικά σημειώματα (vouchers).
  10. Ζητάνε παρέμβαση των Υπουργείων Μεταφορών και Παιδείας για το θέμα των εκδρομών και μισθώσεων λεωφορείων.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση που έχουν επέλθει οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων είναι τραγική. Πλέον θέτουν θέμα επιβίωσης.

Εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων στηρίζω την προσπάθεια και τα δίκαια αιτήματα των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ζητάω από τα αρμόδια Υπουργεία να τους δεχτούν επιτέλους, να τους ακούσουν με προσοχή και να νομοθετήσουν άμεσα υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τους».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis