home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Τους πήραν και τους σήκωσαν τα κύματα – Χάθηκε η παραλία στην Κάντια

Άμεση ανάγκη μελέτης για την σωτηρία των ακτών του Ναυπλίου – Συγκλονιστικές εικόνες.
σωληνώσεις

Τα πολύ ισχυρά καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, λιμενοβραχίονες, επιμέρους πέτρινους μόλους κλπ. χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες, έδωσαν την χαριστική βολή σε μια περιοχή που τα τελευταία 10 χρόνια πλήττεται διαρκώς από διάβρωση. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως τους πήραν και τους σήκωσαν τα κύματα, ενώ ουσιαστικά χάθηκε μέρος της παραλίας στην Κάντια, η οποία ήδη έχει αρχίσει να συρρικνώνεται λόγω εγκληματικών λαθών.

Στο Τολό, το Δρέπανο και τα Ίρια η οργή των κυμάτων ήταν τέτοια που έκαναν τον παραλιακό δρόμο απροσπέλαστο και επικίνδυνα τα υπάρχοντα γεφυράκια. Παράλληλα η θάλασσα μπήκε στα σπίτια παρασύροντας ακόμα και σιδερόπορτες. Η εύκολη απάντηση για τις καταστροφές λέγεται «Κλιματική Αλλαγή» όμως τα αίτια είναι πολύ πιο διαφορετικά. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς τεχνικός για να αντιληφθεί, ότι όπου πέφτουν μπετά παράλληλα με την ακτή, το κύμα αφαιρεί υλικά και δεν εναποθέτει.

Κάντια: Τα κύματα κατάπιαν την παραλία

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στην περιοχή της Κάντιας τα πράγματα είναι ακόμα πιο ακραία. Τα κύματα κατάπιαν την παραλία μαζί με περιφράξεις.

Οι φωτογραφίες έχουν διαφορά ενός μηνός ακριβώς, για να μπορέσετε να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης. Στην περιοχή θα πρέπει να οριοθετηθεί ξανά ο αιγιαλός, η παραλία αλλά και οι ιδιοκτησίες που άπτονται της παραλίας.

Όπου υπάρχουν ανθρώπινες παρεμβάσεις θα πρέπει να απομακρυνθούν γιατί όπως φαίνεται ο κίνδυνος την επόμενη χρονιά θα είναι μεγαλύτερος όχι μόνο για τις ιδιοκτησίες και τις ακτές αλλά και για τις εγκαταστάσεις υποδομής.

Διαβάστε Ακόμα:

Δείτε αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό:

Με πληροφορίες από Εντυπη Έκδοση
(Φωτογραφίες: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis