home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μανιασμένα κύματα στο Τολό και την Πλάκα – Διαλύθηκαν εγκαταστάσεις (Βίντεο, εικόνες)

Η κακοκαιρία ανησύχησε τους Αργολιδείς αλλά χάρισε και μοναδικές εικόνες σε όσους ατρόμητους επέλεξαν να κάνουν μια Σαββατιάτικη εξόρμηση.
Τολό κύματα

Το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή δοκιμάζονται από την κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Τεράστια κύματα έβγαλε η κακοκαιρία στο Τολό και την Πλάκα το απόγευμα του Σαββάτου. Η μανιασμένη θάλασσα βγήκε στη στεριά, από τα πολλά μποφόρ που φυσούν στο Αργολικό κόλπο.

Στο Τολό η Ψιλή Άμμος εξαφανίστηκε, και το θαλασσινό νερό σε πολλά σημεία διέλυσε την παραλία. Παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις πνίγηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις διαλύθηκαν από την κακοκαιρία. Η εικόνες δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση το γνωστό σε όλους καλοκαιρινό σκηνικό της Ψιλής Άμμου.

Στην παραλία πίσω από την Αρχαία Ασίνη η προβλήτα εξαφανίστηκε από τα μανιασμένα κύματα, ενώ στα βράχια η θάλασσα έσκαζε δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Αντίστοιχα στην Πλάκα Δρεπάνου ο παραλιακός δρόμος σε μεγάλο μέρος του εξαφανίστηκε από τα νερά που τον κάλυπταν και γέμισαν την άσφαλτο με πέτρες.

Δείτε βίντεο:

Ο φακός του anagnostis κατέγραψε τη μανία με την οποία ο αέρας χτυπά τις παράκτιες περιοχές του Ναυπλίου, και συγκεκριμένα τα παράλια του Τολού και το Δρέπανο.

Φωτογραφίες:

Δείτε σχετικό φωτορεπορτάζ:

Η κακοκαιρία για την οποία είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ και η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, έκανε την εμφάνισή της και στην Αργολίδα, κυρίως μέσω των δυνατών νότιων και νοτιοδυτικών ανέμων, αλλά και κάποιων βροχών κατά τόπους.

Στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή οι άνεμοι που πνέουν είναι θυελλώδεις με μανιασμένα κύματα να χτυπούν τις παράκτιες περιοχές, όπως το Τολό και η Πλάκα Δρεπάνου.

Την ίδια στιγμή προειδοποίηση έχει εκδώσει και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που κάνει λόγο για άνεμους εντάσεως έως και 8 Μποφόρ. Γι’ αυτό το λόγο ενημερώνει τους κατόχους σκαφών να τα προσδέσουν με ασφάλεια στα λιμάνια και να μην αποπλέουν από αυτά.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το πρωί της Κυριακής, χωρίς ωστόσο αυτό να συνοδεύεται από άνοδο της θερμοκρασίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis