home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μπικάκης: Ο κ. δήμαρχος δεν έχει μάθει να του λένε ΟΧΙ και όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι λαϊκιστής

Τι δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων για την αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Ναυπλιέων.
Νίκος Μπικάκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μπικάκης σχετικά με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Ζούμε σε μια εποχή πολύ δύσκολη. Οι τιμές του νερού, του ρεύματος, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και των τροφίμων έχουν αυξηθεί υπερβολικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αγωνιούν για το πως θα ανταπεξέλθουν.

Παρόλα αυτά ο κύριος Δήμαρχος, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2022. Το Υπουργείο Εσωτερικών γνώριζε για τις αυξήσεις της ενέργειας και για άλλη μια φορά άργησε. Θα έπρεπε άμεσα να προβεί σε κινήσεις για να καλυφθεί το κόστος από τον Κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τους Δημότες.

Εσείς κύριε Δήμαρχε απαιτήσατε από το Υπουργείο Εσωτερικών άμεση χρηματοδότηση ή είπατε ΝΑΙ σε όλα χωρίς αντιρρήσεις;

Επίσης, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος Δήμαρχος απέδειξε ότι δεν έχει μάθει να του λένε ΟΧΙ. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι λαϊκιστής. Κύριε Δήμαρχε για άλλη μια φορά δώσατε άλλη μια θεατρική παράσταση και επίσης προσπαθήσατε να κάνετε και τον δάσκαλο.

Μπερδέψατε τις αίθουσες κύριε Δήμαρχε! Δεν βρισκόσασταν σε σχολείο αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο!»

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    O συλλογισμός πως έπρεπε ο κρατικός προϋπολογισμός να επιβαρυνθεί το κόστος των αυξήσεων των δημοτικών τελών, φυσικά όλης της Ελλάδας, για να μην επιβαρυνθούν οι δημότες, ακούγεται “μυστήριος”. Διότι ναι μεν δεν επιβαρύνονται οι “δημότες” με δημοτικά τέλη, αλλά επιβαρύνονται οι πολίτες με κρατικούς φόρους!
    Δεν υπάρχει λεφτόδεντρο που να πληρώνει χρέη. Στοιχειώδης οικονομική ανάλυση.
    Υπάρχουν ισολογισμοί αυτόνομων νομικών φορέων που πρέπει να επιβιώνουν σε ορθολογική, οικονομική βάση. Ούτε υπάρχουν δωρεάν γεύματα που προσφέρονται μονίμως ανορθολογικά από άλλους ευρωπαίους πολίτες για τους Έλληνες συμπολίτες παρίες.
    Η αλληλεγγύη πρέπει να ισχύει από τη βάση, όσο γίνεται πιο κοντά στην ατομική αυτονομία, πρώτα του δημότη, μετά του πολίτη, τελικά του Ευρωπαίου ενεργού κοσμοπολίτη. Αλλά αυτές είναι έννοιες πολύ δύσπεπτες σε τόπους κι ανθρώπους, που ενώ ρέουν ασταμάτητα οι ευρωπαϊκοί οικονομικοί αναπτυξιακοί πόροι και κοινωνικής αλληλεγγύης, κρύβονται από παντού οι ευρωπαϊκές σημαίες και οι αναφορές των χρηματοδοτήσεων καρπώνονται από τους τοπικούς φορείς.

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis