home design 800x400
home design 1170Χ320

Δραματική επιχείρηση για τη σωτηρία μωρού από το Άργος στην Αθήνα

Το νεογνό αντιμετώπισε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα και διασωληνώθηκε, ενώ κατά τη διακομιδή του δεν έλλειψαν τα απρόοπτα – Μάχη των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.
Μια χαρά λειτουργεί το Νοσοκομείο του Άργους!

Σοβαρότατο αναπνευστικό πρόβλημα αντιμετώπισε μωράκι στο Άργος, με αποτέλεσμα να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση σωτηρίας με προορισμό το Παίδων στην Αθήνα. Όμως κατά τη διαδρομή προέκυψαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί εκ νέου νοσηλεία στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νεογνό γεννήθηκε στο νοσοκομείο του Άργους και λίγη ώρα μετά εμφάνισε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, λόγω επιπλοκών στη γέννα. Οι γιατροί της νοσηλευτικής μονάδας έκριναν πως πρέπει να διακομιστεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έτσι το μεσημέρι της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς του, όπως είχε προγραμματιστεί.

Όμως κατά τη διακομιδή προέκυψε ένα απρόοπτο. Το πρόβλημα του μωρού παρουσίασε επιδείνωση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκτάκτως στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Κορίνθου. Εκεί οι γιατροί κατάφεραν ευτυχώς να το σταθεροποιήσουν ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η διακομιδή του στην Αθήνα.

Το νεογέννητο μεταφέρθηκε τελικά διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», συνοδευόμενο από μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας, οι οποίοι άνοιξαν δρόμο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ώστε να φτάσει το συντομότερο δυνατό στον προορισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, με τους γιατρούς να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή, σε μία ομολογουμένως πολύ δύσκολη αποστολή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis