home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συζυγοκτόνος: Την στραγγάλισε με τα χέρια του

Συνελήφθη 40χρονος για ανθρωποκτονία στη Λακωνία

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Συζυγοκτόνος: Την στραγγάλισε με τα χέρια του
στραγκαλισμός

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 40χρονος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 36χρονης συζύγου του.

Προηγήθηκε τηλεφωνική κλήση του 40χρονου στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, κατά την οποία ενημέρωσε ότι μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, την έπνιξε με τα χέρια του. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους, όπου η 36χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Γυναικοκτονία και ελλαδικός πολιτισμός!
    Τα κοινωνικά φαινόμενα στην Ελλάδα δεν είναι καινούργια. Είναι παλιά, αρχέγονα, έχουν μακρά πολιτισμική συνέχεια, αλλά παίρνουν νέα ονομασία από τις επιρροές του εξωτερικού λόγω διάδοσης των σύγχρονων ανθρωπιστικών επιστημών εκεί και λόγω μιμητισμού εδώ. Όπως η “γυναικοκτονία”, που απέκτησε πρόσφατα ελληνική ορολογία αντίστοιχη της δυτικής κουλτούρας του φεμινιστικού κινήματος “metoo”.
    Αλλά δεν είναι λίγοι οι Ελληναράδες που αντιδρούν στον νέο όρο! Αμφισβητούν πως υπάρχει πρόβλημα “γυναικοκτονιών”, λένε πως πάντα υπήρχαν διαμάχες και εγκλήματα ανάμεσα στα δυο φύλα και όλα καλά… μιλάνε απλώς για “ανθρωποκτονίες”, ανεξαρτήτως στατιστικών φύλου των θυμάτων, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και μάλιστα από θύτες τους άνδρες τους!
    Για όλα αυτά μιλάει ένας καλλιτέχνης, σκηνοθέτης, με σπουδές ψυχολογίας και ψυχανάλυσης. Με την ευαισθησία του καλλιτέχνη υπογραμμίζει το ελλαδικό φαινόμενο, το εξηγεί στη συνέντευξή του, δίνει τη δική του ερμηνεία για τα κοινωνικά αίτια του προβλήματος και δεν πέφτει έξω, είναι αρκετά εύστοχος παρά την επιπόλαιη, συνειρμική, εμπειρική του γνώση.
    Διαβάστε όλη τη συνέντευξη, αναλογιστείτε και σταθείτε ιδιαίτερα σε αυτά τα προφητικά λόγια του:
    https:/ /www. facebook.com /groups/ periskopio .ellas/ posts/ 3022484 494650418

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis