home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα σε super market, λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Είδαν νέα μέτρα αντί για την Ανατολή
supermarket

Όλοι όσοι ξυπνούν το πρωί κοιτούν την Ανατολή του Ήλιου με την ελπίδα μιας καλύτερης μέρας και η κυβέρνηση είδε νέα μέτρα. Από τις 6.00 το πρωί σήμερα ισχύουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των πελατών σε καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τα ξημερώματα με στόχο την αναχαίτιση του πανδημικού κύματος κορωνοϊού.

Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες κ.α,

Σύμφωνα με την  απόφαση δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ορίζεται ότι από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 την τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων.

Τι ισχύει για λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς αν υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο οι μη εμβολιασμένοι πολίτες να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ και απάντησε πως «ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα» (…) «Αφενός υπάρχουν κάποιοι που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν γίνεται να στερηθούν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και αφετέρου θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τις ατελείωτες ουρές, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, στα μεγάλα καταστήματα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis