home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Η απάντηση των Επαγγελματιών Εστίασης στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί αχαριστίας

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.
Εστίαση

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του πως «ο πιο ευνοημένος κλάδος από την Κυβέρνηση και εμένα προσωπικά είναι ο κλάδος της Εστίασης. Οτιδήποτε άλλο αρχίζει να ακούγεται και σαν αχαριστία». Με αυτή του την τοποθέτηση φαίνεται να εξόργισε τους επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι τον κατηγορούν πως ο κλάδος δεν έχει στηριχθεί ουσιαστικά ουδέποτε.

Απάντηση έδωσε λίγο αργότερα και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι η εστίαση υπολειτουργεί εδώ και μήνες χωρίς καμία στήριξη, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία, φέρνοντας τη μια επαγγελματική ομάδα απέναντι στην άλλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση- απάντηση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας:

Πείτε στον κ. Γεωργιάδη ότι:

Η εστίαση υπολειτουργεί για μήνες χωρίς καμία στήριξη.
• Το αφήγημα περί χρημάτων που έχει λάβει καταρρέει και το καθρεφτίζει και η έρευνα της alco αφού το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας έχει μείνει με μηδενική στήριξη ή προγράμματα επιστρεπτέων (δάνειο).

• Να σας πούμε χαρακτηριστικά πως το περίφημο πρόγραμμα του 7% καλύπτει τις απώλειες του 2020 ενώ ολοκληρώνεται το 2021 δεν έχει δοθεί σε όσους το δικαιούνται και το χειρότερο θα το λάβουν στην καλύτερη των περιπτώσεων 3 στους 8. Η πλειοψηφία τίποτα.

• Από τους 20 μήνες της πανδημίας έχουμε υπάρξει 8-12 μήνες εντελώς κλειστοί (ανάλογα αν κάποιος είχε εξωτερικό χώρο ή οχι).

• Έχουμε υπάρξει ο κλάδος που έχει στοχοποιηθεί στο maximum, με τους περισσότερους περιορισμούς από κάθε άλλον και δεν χρηματοδοτήθηκε επαρκώς.

• Οι επιστρεπτέες ήταν για έως και τον Μάρτιο του 21 και απαιτείται επιστροφή μέρους τους. Άρα…..δάνειο. Οχι ενίσχυση.

• Το επανεκκίνησης ήταν για το 2020.

• Τα χρήματα των Περιφερειών δόθηκαν για το πρώτο τρίμηνο της πανδημίας! Όχι για μετά.

Θέλετε και άλλα κ. Γεωργιάδη; Οσο για τον διχασμό της Κοινωνίας που προσπαθείτε να επιτύχετε με αυτά που λέτε δεν θα τα καταφέρετε. Το πολύ πολύ την επόμενη εβδομάδα να είναι μαζί μας και ο Εμπορικός Κόσμος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis