home design

Ράλλυ Ακρόπολις: Επιστρέφει το 2022 σε Πελοπόννησο και Στερεά με υπερειδική στο ΟΑΚΑ

Το Ράλι Ακρόπολις του 2022 θα περιλαμβάνει υπερειδική διαδρομή στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και η οργανωτική επιτροπή του αγώνα. Σε αυτή έγινε ένας απολογισμός για το «Ράλι των Θεών», το οποίο επέστρεψε φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), ενώ δόθηκε παράλληλα το στίγμα για όσα θα ακολουθήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου στις αρχές Δεκεμβρίου, όπου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Kapa Research θα αναλύσουν το οικονομικό αποτύπωμα και την απήχηση του αγώνα στη χώρα, ενώ προσκεκλημένοι από τη FIA, την εταιρεία που προβάλλει τη διοργάνωση και την πλευρά των χορηγών θα σκιαγραφήσουν την επόμενη, υβριδική ημέρα του θεσμού γενικότερα, και του Ράλι Ακρόπολις ειδικότερα.

Σε ό,τι αφορά το ευρύτερο πρόσωπο του αγώνα, το Ράλι Ακρόπολις θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση των οργανωμένων Δράσεων Οδικής Ασφάλειας και, όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, «το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece, σε συνεργασία με την αθλητική οικογένεια, θα συνεχίσουμε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να σχεδιάζουμε Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όσο περισσότερων συμπολιτών μας πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Το παράδειγμα του Ράλι Ακρόπολις θα ακολουθήσει και ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», που αναβιώνει και πρόκειται να προβάλλει διεθνώς μοναδικές εικόνες της χώρας από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα, λίγο μετά το Πάσχα, οπότε έχει οριστεί η διεξαγωγή του.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και σε συνέχεια της δέσμευσης του υφυπουργού Αθλητισμού για συνολική αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα, ανακοινώθηκε η διοργάνωση στην Ελλάδα του θεσμού Rally Star, που τελεί υπό τη σκέπη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους, ταλαντούχους οδηγούς και να τους δώσουμε τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους.

Για το λόγο αυτό, διοργανώνουμε με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία, το Rally Star. Πρόκειται για ένα θεσμό της FIA που “τρέχει” σε όλες τις ηπείρους και από όλα τα μέλη της, προκειμένου να αναδειχθεί η επόμενη γενιά οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ τις λεπτομέρειες του θεσμού ανέλυσε η αλυτάρχης του Ράλι Ακρόπολις, Ανίτα Πασαλή.

Ως αποτέλεσμα της «εισόδου» της Ελλάδας και σε αυτόν το θεσμό, στο Ράλι Ακρόπολις 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA, με περίπου 12 συμμετέχοντες με Ford Fiesta Rally 3.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις έχει αρχίσει να σχεδιάζει τον αγώνα του 2022 και ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε ότι το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει μια υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ, η οποία αναμένεται ότι θα προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για να παρακολουθήσει την πρώτη ειδική του εφετινού ελληνικού αγώνα.

Φώτο: ΓΓΑ

«Έχοντας ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά και αφουγκραζόμενοι τη δίψα των φιλάθλων να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους αγώνα, για το 2022 σχεδιάζουμε μια εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή, μέσα στο κεντρικό στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης και συμπλήρωσε: «Έτσι, πολύ περισσότεροι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οικογένειες -και όχι μόνο- που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στις ειδικές διαδρομές στην περιφέρεια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα, αλλά και να ξεναγηθούν στο νέο, αναβαθμισμένο ΟΑΚΑ».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version