home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Ναύπλιο: Επιτέλους στοπ σε πλειστηριασμούς και διώξεις

Τι αναφέρει σε ψήφισμά του το εργατικό κέντρο Ναυπλίου και τι υπενθύμισε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος αναφορικά με παλαιότερη κινητοποίηση για την παρεμπόδιση πλειστηριασμού.

Ψήφισμα εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου για τη δίκη των 19 κατηγορούμενων για παρεμπόδιση πλειστηριασμού στο Ναύπλιο τον Σεπτέμβριο του 2017, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Οκτωβρίου. Για το ίδιο θέμα ήρθε σήμερα το πρωί στην Αργολική πρωτεύουσα ο Επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, όπου συναντήθηκε με θεσμικούς φορείς.

Αναφέρει στο ψήφισμά του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίας – Ερμιονίδας:

«Τις προσεχείς ημέρες Δικάζονται αρκετοί πολίτες του Ναυπλίου και της περιοχής μας και μέλη της δύναμης των σωματείων του Εργατικού μας Κέντρου γιατί «ετόλμησαν» να παρεμποδίσουν την διενέργεια πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας πολλών φτωχών συμπολιτών μας.

Οι συμπολίτες μας αυτοί τελικά παντελώς ανιδιοτελώς θέλησαν να υπερασπίσουν το δικαίωμα της ιδιοκατοίκησης από τα ξένα funds στα οποία έχουν πουληθεί αντί μηδαμινού τιμήματος εν σχέσει με την αξία τους, εκατοντάδες χιλιάδες ενυπόθηκα δάνεια Ελλήνων από την προηγούμενη κυβέρνηση σύμφωνα με τις διατάξεις του τρίτου γενικευμένου και ανακεφαλαιωτικού μνημονίου.

Τώρα που οι πωλητές του υλικού και άυλου πλούτου της Πατρίδας και των κατοικιών των φτωχών σιωπούν και ξαναντύνονται το ένδυμα της κοινωνικής προοδευτικότητας, εμείς πρέπει να τους υπενθυμίσουμε τις πράξεις τους και τις διώξεις των συντρόφων τους, ακόμη και πρώην Υπουργών της πρώτης Κυβέρνησής τους, ώστε κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.

Παρ΄όλα αυτά όμως τα γυρίσματα της Ιστορίας η νομοθεσία παραμένει, οι περιουσίες των φτωχών ανήκουν στα funds και οι δίκες όσων αντιστάθηκαν τρέχουν.

Ως εκ τούτου το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου πιστό στις αντιμνημονιακές του θέσεις και τις καταδικαστικές ανακοινώσεις του, όταν προ 5ετίας πουλιόντουσαν τα πακέτα των δανείων στα ξένα αρπακτικά funds, για άλλη μια φορά κάνει έκκληση στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου και στις Δικαστικές Αρχές να αθωώσουν όσους αντιστάθηκαν στο εγκληματικό και αντικοινωνικό αυτό μέτρο που επέβαλαν οι δανειστές και με μεγάλη προθυμία εξετέλεσαν οι τότε Κυβερνώντες.

Τέλος καλούμε και την σημερινή Κυβέρνηση να ακυρώσει τους αντικοινωνικούς και αντιανθρώπινους αυτούς νόμους και να βοηθήσει τους πάμπτωχους δανειολήπτες, οι οποίοι και σήμερα στην ραγδαία ανατίμηση όλων των βασικών ειδών διατροφής, κίνησης, ένδυσης κ.λ.π. πλήττει για άλλη μια φορά τους ήδη πενόμενους συμπολίτες μας περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία Ελλήνων».

Επίσκεψη Θανάση Πετράκου στο Ναύπλιο (5)

Είχε συμμετάσχει και οο Δήμος Ναυπλιέων στις κινητοποιήσεις

Συνάντηση έγινε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου μεταξύ του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και των περιφερειακών συμβούλων Δημοσθένη Δρούγκα και Θανάση Πετράκου ενόψει της επικείμενης δίκης στις 29 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο, 19 πολιτών οι οποίοι το καλοκαίρι του 2017 βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο του Άργους για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά με σκοπό να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση του στους 19 στις άδικες κατηγορίες ενώ υπενθύμισε στους περιφερειακούς συμβούλους ότι ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε δυναμικά στις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αφού πέρα από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασίσει την εκπροσώπησή του με την δημιουργία  Συντονιστικής Επιτροπής.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν το Δήμο Ναυπλιέων με κυριότερο τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την επάρκεια του νερού.

Επίσκεψη Θανάση Πετράκου στο Ναύπλιο (3)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button