home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Αργολίδα: Μειωμένη παραγωγή σε καλές τιμές για τις ναβαλίνες – Δώρο θεού οι βροχές για την ποιότητα

Ανά περιοχή η κάμψη της παραγωγής σε σχέση με πέρσι, αναμένεται να αγγίξει το 30-50%. 

Με πολύ καλές τιμές παραγωγού ολοκληρώνεται η σεζόν στα πορτοκάλια Βαλέντσια, ενώ έχει αρχίσει και υπάρχει κινητικότητα για τις Ναβαλίνες. Μειωμένη παραγωγή αναμένεται στην Αργολίδα. Όπως αναφέρει ο Θωμάς Φάκλαρης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκαφιδακίου, ανά περιοχή η κάμψη της παραγωγής σε σχέση με πέρσι, θα αγγίξει το 30-50%. 

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κοπές θα αρχίσουν δειλά-δειλά σε δυο-τρεις ημέρες, με καλές ποιότητες, λόγω και των τελευταίων ευεργετικών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή, μη προκαλώντας προβλήματα.

Σε σχέση με τις τιμές, όπως αναφέρει ο κ. Φάκλαρης, υπάρχει η πεποίθηση πως θα είναι πολύ καλές για τον παραγωγό. Σημειωτέον πως οι πρώτες Ναβαλίνες της Αργολίδας προορίζονται για εξαγωγή, αφού πρώτα μπουν στο φούρνο.

Λακωνία: Μειωμένη παραγωγή σε ικανοποιητικές τιμές

Ο Πέτρος Μπλέτας, παραγωγός εσπεριδοειδών, μεταξύ άλλων και Ναβαλίνας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο πως εντός ολίγων ημερών ετοιμάζονται αρκετοί παραγωγοί να αρχίσουν τις κοπές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή είναι μειωμένη από τα στοιχεία που διαθέτει, τόσο στη Λακωνία, όσο και σε άλλες περιοχές (π.χ. Μεσολόγγι). Ο κ. Μπλέτας εκτιμά πως οι τιμές εκκίνησης θα είναι ικανοποιητικές και ίσως προσεγγίσουν τις περσινές, που ειδικά στο νομό Λακωνίας, ήταν αυτή την εποχή στα 38 λεπτά ανά κιλό.

Οι αποδόσεις στις Ναβαλίνες μπορεί να κυμανθούν μεταξύ 8-11 τόνων το στρέμμα, όμως ο μέσος όρος στη Λακωνία, αφορά ως επί το πλείστον αποδόσεις στους 5-6 τόνους το στρέμμα. Η ποιότητα αναμένεται και φέτος καλή, όμως η παραγωγή θα είναι μειωμένη, όπως προ-είπαμε, λόγω των ζημιών από τους παγετούς, αλλά και μετέπειτα τους καύσωνες του καλοκαιριού.

Σύμφωνα τέλος με τον ίδιο, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι κοπές στα τελευταία πορτοκάλια Βαλέντσια, που αφορούν τη Λακωνία, με τις πράξεις να αφορούν τιμές στο 60λεπτο για τον παραγωγό, ίσως και παραπάνω.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button