home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Πουλάς: Είμαστε πολύ πίσω στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου

Δείτε τι ανέφερε ο Ανδρέας Πουλάς από το βήμα της Βουλής.

Στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου αναφέρθηκε ο Ανδρέας Πουλάς. Ο βουλευτής Αργολίδας είπε πως η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στην υλοποίηση του προγράμματος και σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και την περίοδο του κορωνοϊού που διανύουμε, τα αποτελέσματα όσον αφορά την πρόληψη, την ανίχνευση, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου είναι δραματικά.

Ο Ανδρέας Πουλάς -κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου- ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

· Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου συνιστά μία άρτια έκθεση ιδεών και καλών προθέσεων. Κινδυνεύει όμως, να βουλιάξει η εφαρμογή του στα βαθιά νερά των υπαρκτών ανισοτήτων των εθνικών συστημάτων υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

· Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η πρόληψη περνάει μέσα από τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ξεδιπλώσει το όραμά της για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – κάτι που και λόγω πανδημίας θα έπρεπε να είχε γίνει χθες.

· Ως προς το Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης Σπύρος Δοξιάδης 2021-2025 δε, που ψηφίστηκε με μεγάλες προσδοκίες για την οργάνωση ενός σταθερού μηχανισμού πρόληψης τον Μάρτιο του 2020 (ν.4675/2020) ακομα δεν υπάρχουν νεότερα για την υλοποίηση του.

· Ως προς την ανίχνευση, τη διάγνωση και τη θεραπεία η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω πανδημίας καθώς τα χειρουργεία σταμάτησαν επί μακρόν και τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μίας νόσου. Οι πολίτες από τη μία διστάζουν να μεταβούν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και από την άλλη τα ραντεβού αργούν δραματικά.

· Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των ογκολογικών ασθενών, ενώ στην περιφέρεια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες καθώς οι ασθενείς πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να κάνουν τη θεραπεία τους σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο.

· Ο προσυμπτωματικός έλεγχος μειώθηκε κατά 90% κατά την περίοδο των απαγορευτικών, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στις διαγνώσεις νεοπλασιών την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι το πλέον κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχημένη θεραπεία.

· Ως προς την αποκατάσταση των ασθενών και την εξασφάλιση ποιότητας ζωής μετά τον καρκίνο, η κατάσταση είναι εξίσου τραγική ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της υγείας κάτω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

· Δεν υπάρχουν δημόσια κέντρα αποκατάστασης, ανακουφιστικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης για τους ασθενείς τελικού σταδίου, αλλά και για τους επιζήσαντες που επιθυμούν να επιστρέψουν σε μία κανονικότητα.

· Χωρίς η κυβέρνηση να έχει δημιουργήσει υποδομές και δομές ικανές να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υγεία», είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε και εδώ οι φτωχοί συγγενείς μίας πλούσιας και προοδευμένης Ευρώπης, όπου οι έχοντες ευημερούν και οι μη έχοντες καταλήγουν.

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

3 Σχόλια

  1. Από πότε η ελληνική επαρχία ανήκει στην Ευρώπη;
    Από πότε η ελληνική ύπαιθρος διεκδικεί σύγκλιση με το επίπεδο ζωής των Ευρωπαίων συμπολιτών;
    Γιατί σε όλη την ελληνική επικράτεια δύσκολα βλέπει κανείς κάπου την Ευρωπαϊκή σημαία δίπλα στην Ελληνική;
    Το χάσμα λοιπόν δεν είναι μόνο της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής. Το χάσμα είναι της κοινής νοοτροπίας των Ελλήνων πολιτών που αντί να διεκδικούν πλήρη Ευρωπαϊκά δικαιώματα αναλαμβάνοντας τις σχετικές αντίστοιχες υποχρεώσεις, εφαρμόζοντας ορθολογικές κοινές πολιτικές σε όλους τους τομείς, προτιμούν να ρίχνουν αλλού τις ευθύνες τους μοιρολατρικά μιζεριάζοντας για να κλαίγονται μετά την δήθεν εγκατάλειψή τους από τους Ευρωπαίους υπεύθυνους για τα χάλια της Ελλάδας.
    Αν δεν γίνει κατανοητό το πρόβλημα σε ατομικό επίπεδο, πριν ακόμα αναζητηθούν ευθύνες σε συλλογικά όργανα και θεσμούς της Πολιτείας, δεν πρόκειται να υπάρξει αναστροφή της πορείας προς την αυτοκαταστροφή της ανατολίτικης συμπεριφοράς να αφήνουμε στην τύχη τους τα πάντα ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί εξ ουρανού κάποιος Σωτήρας να σώσει την κατάσταση και με την ευκαιρία να του ζητηθεί να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα…
    Η Ελλάδα πάσχει σοβαρά από κοινωνική ανεπάρκεια αυτογνωσίας, πτωχεύει σε κάθε τομέα οργανωμένης κοινωνίας, με πρωτιές σε κάθε μέτρηση αποδόσεων, καρκινοβατεί ανάμεσα στο οξύμωρο τρίπτυχο του εθνικισμού, θεοκρατίας, πατριαρχισμού. Ένα αναχρονιστικό μείγμα ιδεοληψιών που δεν επιτρέπουν συνεργασίες, σε υγιείς επιστημονικές βάσεις, ανοιχτό πνεύμα διαλόγου με σοβαρά ορθολογικά επιχειρήματα, σύνθεση απόψεων για παραγωγή σύγχρονου διαπολιτισμού χωρίς ελληνοκεντρικές φουστανελλάδικες παρωπίδες του Καραγκιόζη.
    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος.

  2. Αυτά είναι πολύ ψιλά γραμματάκια για τον μέσω Έλληνα πολίτη, διότι δεν αισθάνεται Ευρωπαίος, δεν ενημερώνεται από τις σχετικές πηγές έγκυρης πληροφόρησης, δεν συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διάλογο, είναι στραμένος αποκλειστικά στην εγχώρια πολιτική πολιτικάντηδων που ενδιαφέρονται να αναπαράγουν θώκους με ορίζοντα τις προσεχείς εκλογές. Πουθενά δεν τίθεται μακροπρόθεσμη θεματολογία πολιτικών επιλογών, διότι ο εσωστρεφής και τοπικιστής Έλληνας υπήκοος πρέπει να ακουμπάει εμπιστευτικά στον άνθρωπό του, τον ειδικό πολιτικάντη της γειτονιάς του ή έστω τον ρασοφόρο της ενορίας του που τον αντιμετωπίζει απλώς ως ψηφοφόρο ποίμνιο.
    Έτσι πορεύεται διαχρονικά 200 χρόνια τώρα η ένδοξη Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!

    https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/promoting-our-european-way-life/european-health-union_el

    1. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:

      Αυτά είναι πολύ ψιλά γραμματάκια για τον μέσο Έλληνα υπήκοο, διότι δεν αισθάνεται Ευρωπαίος πολίτης, δεν ενημερώνεται από τις σχετικές πηγές έγκυρης πληροφόρησης, δεν συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διάλογο, είναι στραμμένος αποκλειστικά στην εγχώρια πολιτική πολιτικάντηδων που ενδιαφέρονται να αναπαράγουν θώκους με ορίζοντα τις προσεχείς εκλογές. Πουθενά δεν τίθεται μακροπρόθεσμη θεματολογία πολιτικών επιλογών, διότι ο εσωστρεφής και τοπικιστής Έλληνας υπήκοος πρέπει να ακουμπάει εμπιστευτικά στον άνθρωπό του, τον ειδικό πολιτικάντη της γειτονιάς του ή έστω τον ρασοφόρο της ενορίας του που τον αντιμετωπίζει απλώς ως ψηφοφόρο ποίμνιο.
      Έτσι πορεύεται διαχρονικά 200 χρόνια τώρα η ένδοξη Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!

      https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/promoting-our-european-way-life/european-health-union_el

Διαβάστε ακόμα

Back to top button