home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Αργυρή επέτειος για τον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Story Highlights
  •  Στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ δεν υπάρχει «άνωθεν γραμμή». Γραμμή είναι οι ειδήσεις και με κριτική διάθεση, κάτι που έχουν πλέον αντιληφθεί όλοι και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που δεν επιτρέπεται να …ενοχλούνται οι δημοσιογράφοι μας από όσους «ονειρεύονται» να παρέμβουν

Στα 25 χρόνια κυκλοφορίας βαδίζει ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, γιορτάζοντας την Αργυρή επέτειο με τους αναγνώστες του. Στο φύλλο που κυκλοφορεί περιλαμβάνεται ένα μικρό αφιέρωμα στα σημαντικά αυτά γενέθλια:

Μπορεί να γνωρίζετε την αργυρή επέτειο γάμου στα 25 χρόνια, τη χρυσή στα 50 και την αδαμάντινη στα 60, σίγουρα όμως η σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και των αναγνωστών του θα μπορούσε και αυτή να χαρακτηριστεί ως «Αργυρή επέτειος». Έτσι τουλάχιστον νοιώθουμε όλοι όσοι εργαζόμαστε σε αυτή την ιστορική εφημερίδα, προς εσάς που μας διαβάζεστε και μας εμπιστεύεστε. Άλλωστε αυτό χτίστηκε σιγά – σιγά με το πέρασμα των χρόνων και με την αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει.

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που κρατάτε στα χέρια σας, έκλεισε τα 24 χρόνια ανελλιπούς κυκλοφορίας και πλέον βαδίζει στην 25ετία, πιστός στην αρχική του δέσμευση – συμβόλαιο, που έχει συνάψει μαζί σας από το 1997, όταν τολμήσαμε σε μια εποχή που κυκλοφορούσαν πολλές εφημερίδες στην Αργολίδα, να ξεκινήσουμε το εγχείρημα αυτό.

Σε ΑΥΤΟΝ τον σύνδεσμο, μπορείτε να βρείτε όλα τα παλιά τεύχη

Στα χρόνια που πέρασαν μέχρι σήμερα, όσες δυσκολίες κι αν προέκυψαν (οικονομική κρίση, lockdown, κρίση του έντυπου Τύπου λόγω της τηλεόρασης και του internet), αντιμετωπίστηκαν χάρη στην αγάπη και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ αυτής της εφημερίδας και των αναγνωστών της.

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με 45 ευρώ το χρόνο

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με πρόταγμα την κριτική σκέψη, μακριά από κιτρινισμούς και την «εύκολη» είδηση, συνεχίζει με επιμονή τη μαχόμενη δημοσιογραφία, με στήριξη του διαλόγου και σεβασμό στον αναγνώστη, με την παρακολούθηση και ενημέρωση όλων των κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών διεργασιών στην Αργολίδα.

Χωρίς «άνωθεν γραμμή»

Στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ δεν υπάρχει «άνωθεν γραμμή». Γραμμή είναι οι ειδήσεις και με κριτική διάθεση. Αυτό στην μακρά του πορεία το έχουν αντιληφθεί όλοι και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν επιτρέπεται να …ενοχλούνται οι δημοσιογράφοι μας από όσους «ονειρεύονται» να παρέμβουν.

Γράφαμε το 1997, όταν το πρώτο φύλλο αυτής της εφημερίδας έφτανε στα χέρια σας: «Η ιδέα κυκλοφορούσε εδώ και χρόνια. Η Αργολίδα χρειαζόταν ένα ξεχωριστό έντυπο, μια εφημερίδα που να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της, μια εφημερίδα που να προσεγγίζει και να εκφράζει αυτόν τον πολίτη, μια εφημερίδα που δεν απευθύνεται μόνο στους εκατό ή διακόσιους «σωτήρες» και «υποψήφιους σωτήρες» αυτού του τόπου που συνωστίζονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος και στην Παραλία του Ναυπλίου ή ακόμα σε μερικά γραφεία – στρατηγεία. Σήμερα ξεκινά μια φιλόδοξη προσπάθεια, στηριζόμενη μόνο στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. Γι΄ αυτό και αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα αυτό στο έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας με στόχο να σεβαστούμε εσένα τον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. Με σκοπό, να ενισχυθεί η φωνή σου και να φτάσει στο μικρότερο χωριουδάκι και στον πιο απομακρυσμένο κάτοικο της Αργολίδας. Με αφετηρία τον σεβασμό στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ που μας διαβάζει αυτή την ώρα και θα μας διαβάζει όσο μας στηρίζει, δεν θα διστάσουμε να στρέψουμε αλύπητα την πένα μας ενάντια στην όποια εξουσία «ξεπερνά» τον …εαυτό της. Και μαζί, δεν θα διστάσουμε να αναδείξουμε οποιοδήποτε θέμα και να βοηθήσουμε στην επίλυσή του. Ο «Αναγνώστης», αγαπητέ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, δεν φιλοδοξεί να είναι …μια ακόμα εφημερίδα που θα στοιβάζεται σε κάποια γραφεία και μετά από ένα ξεφύλλισμα να ακολουθεί τη …γνωστή οδό της ανακύκλωσης. Κάθε Πέμπτη στο εξής, θα δίνουμε τη μάχη για να βελτιωθούμε όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, ώστε να στεκόμαστε με ευθύνη και αξιοπιστία απέναντι στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ».

Εκπληκτικές αλλαγές

Στη πορεία των χρόνων που μεσολάβησαν έγιναν πολλές και εκπληκτικές αλλαγές, όλες όμως στο πλαίσιο των βασικών αρχών, όπως η εξέλιξη στην τεχνολογία της εκτύπωσης, η είσοδος του διαδικτύου και η ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία. Και μετά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μετάδοση ήχου, εικόνας, βίντεο, με δυνατότητες επιλογής σε κανάλια επικοινωνίας και εφαρμογές, η διαδικτυακή πληροφόρηση, η δημοσιογραφία των πολιτών.

Οι νέες τεχνολογίες, οι σύγχρονοι τρόποι επικοινωνίας ήταν για τους συντελεστές του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μια πρόκληση, διατηρώντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία, την εγκυρότητα, τη νηφαλιότητα, την αντικειμενικότητα, την προσήλωση στη μεταφορά των ειδήσεων που έχει ανάγκη να μάθει ο πολίτης και παράλληλα με τη δημιουργία ενός βήματος ανοιχτού διαλόγου και προβληματισμού, με «ασπίδα» απέναντι στα fake news, οχύρωση στη συκοφάντηση και παραπληροφόρηση και παράλληλα με προστασία στις θεμελιώδεις αρχές σεβασμού της ζωής, της αξιοπρέπειας, της διαφορετικότητας.

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ πλέον μέσα από όλα τα κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει, παραμένει στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και πάντα, υπέρμαχος των συμφερόντων του τόπου και των πολιτών, υπερασπιστής του αγαθού της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης και συνεχίζει το ταξίδι του στο μέλλον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button