Home design
home design

Δεν μπορούν να σταματήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε από τη Μεσσηνία και συνεχίζει στην Αρκαδία

Τέσσερις σοβαρές εστίες στα όρια των δύο νομών – Προς τα πού κατευθύνεται αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο – Σύλληψη 30χρονου για εμπρησμούς και υποβολή αιτήσεων για τους πυρόπληκτους.

Μια ακόμα δύσκολη μέρα ήταν η χθεσινή για τη Μεσσηνία, με τις φλόγες να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε Άνω Μεσσηνία, Μαγκλαβά και Άνθεια. Και ενώ η τελευταία έσβησε, έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση, αφού πρόλαβε να κάψει περί τα 70 στρέμματα, δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο με τη φωτιά στην Άνω Μεσσηνία, η οποία αφού πέρασε ξανά μέσα από το Καρνάσι και απείλησε το Δασοχώρι,ανέβηκε προς την Τσακώνα και μετά πέρασε στην Αρκαδία, απειλώντας αυτή τη στιγμή την περιοχή της Γορτυνίας.

Στην άλλη φωτιά που καίει εδώ και μέρες, στο όρος Μαγκλαβά, δεν υπάρχει θετική εξέλιξη, αφού πρόκειται για δύσβατο σημείο και μόνο εναέρια μέσα πυρόσβεσης μπορούν να πλησιάσουν. Οι δυνάμεις εκεί είναι λίγες και αναμένεται να αυξηθούν όταν η φωτιά φτάσει σε σημείο που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση τα οχήματα.

Τέσσερις σοβαρές εστίες στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας

Τέσσερις είναι οι σοβαρές εστίες, οι οποίες μαίνονται αυτή την ώρα στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας.

Αυτές εντοπίζονται σε κοντινή απόσταση από τα χωριά Δεσύλλα, Φίλια, Δασοχώρι και Ισαρη με τους ανέμους αυτή την ώρα να πνέουν έντονοι νοτιοδυτικοί άνεμοι κατευθύνοντας τις φλόγες προς τα χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης. Ανά διαστήματα οι φλόγες πλησιάζουν την παλιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τρίπολης, η οποία δόθηκε στην κυκλοφορία γύρω στις 7 το πρωί.

Στις εστίες των τριών χωριών της Μεσσηνίας δίνεται μάχη οι φλόγες να μείνουν μακριά από τους οικισμούς.

Σύλληψη για εμπρησμούς

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών βρίσκεται από χθες στα χέρια της Πυροσβεστικής ως βασικός ύποπτος για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην Άνθεια του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Καλαμάτας, κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη βραδινή ενημέρωση της Παρασκευής για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο συλληφθείς στην Καλαμάτα κατηγορείται για επιβεβαιωμένες τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εμπρησμών για το ίδιο άτομο.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους πυρόπληκτους

Στο μεταξύ, από χθες ο Δήμος Πύλου-Νέστορος με ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους που έχουν υποστεί ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και καταστήματα από τις τελευταίες πυρκαγιές να μεταβούν στο Δημοτικό Κατάστημα Κορώνης για να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναγράφονται τα επιδόματα πληγέντων από την πυρκαγιά, που είναι τα εξής:

  • Οικονομική ενίσχυση ποσού 600,00 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του
  • Εκτός των 600,00 ευρώ που δίνονται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 600,00 ευρώ
  • Επιπλέον οικονομική ενίσχυση 600,00 ευρώ λαμβάνουν οι πληγείσες οικογένειες για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες
  • Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000,00 ευρώ κατά νοικοκυριό για την επισκευή (απλές επισκευαστικές εργασίες) ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας.
  • Οικονομική ενίσχυση 4.500,00 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67% και άνω) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis