home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνίαFeatured

Για τρεις εμπρησμούς από πρόθεση κατηγορείται ο συλληφθείς στην Καλαμάτα

Καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα - Παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη στο Κρυονέρι και αντί να σβήνει φωτιές τις έβαζε - Τους έπιασαν με το μπιτόνι στο χέρι - Πήγαν να κάψουν μέχρι και το Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εμπρησμούς σε όλη τη χώρα, ενώ γίνεται λόγος για οργανωμένο σχέδιο τη στιγμή που δεκάδες φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη, με πιο σοβαρές αυτές σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Μάνη και Αρχαία Ολυμπία. Μάλιστα μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν γίνει δύο συλλήψεις υπόπτων σε Αθήνα και Καλαμάτα ενώ υπήρξε μία προσαγωγή άνδρα στο Κρυονέρι.

Την ίδια ώρα, σχεδόν σε κάθε σημείο της χώρας υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς.

Για τρεις εμπρησμούς κατηγορείται ο συλληφθείς στην Καλαμάτα

Ένας άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Καλαμάτα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εκξακολούθηση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική ο άνδρας έβαλε φωτιά σε πουρνάρια.

Οι αρχές τον εντόπισαν νωρίτερα σήμερα και αύριο Σάββατο θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Μάλιστα όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη βραδινή ενημέρωση της Παρασκευής για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο συλληφθείς στην Καλαμάτα κατηγορείται για επιβεβαιωμένες τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εμπρησμών για το ίδιο άτομο.

Τους έπιασαν με το μπιτόνι στο χέρι

Στην προσαγωγή δύο ατόμων στο δρόμο του Αγίου Στεφάνου προς Καπανδρίτι προχώρησαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί έπιασαν δύο άτομα που είχαν ένα μπιτόνι με βενζίνη το οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν στην κρατική Ασφάλεια οπού και εξετάζονται.

Όπως έγινε γνωστό αργά τη νύχτα οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι από την έρευνα σε βάρος τους από την Αστυνομία.

Παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη και αντί να σβήνει φωτιές τις έβαζε

Παράλληλα,  έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου που συνελήφθη στο Κρυονέρι.  Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος άντρας παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη και ενώ οι υπόλοιποι εθελοντές έσβηναν τα πύρινα μέτωπα, εκείνος απομακρυνόταν και από όπου πέρναγε ξεπήδαγαν φλόγες. 

Όπως έγινε γνωστό, ο 43χρονος, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, στη θέση Μαντρί Κρυονερίου να κινείται σε αδιάβατη για τους πολίτες περιοχή, με ένα δίκυκλο, το οποίο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι εθελοντές τον θεώρησαν ύποπτο γιατί κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, περίπου 50 μέτρα από το σημείο που τον σταμάτησαν, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες και συγκεκριμένα εκδηλώθηκε σε σημείο που δεν μπορούσε να πεταχτεί κάποια καύτρα, γιατί φυσούσε αντίθετα.

Οι εθελοντές τον υπέδειξαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο σημείο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σε έρευνα όμως που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, κροτίδες, ένα «φιδάκι» για τα κουνούπια και τσόφλια από καρύδια, που σύμφωνα με την αστυνομία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσανάμματα που δεν αφήνουν ίχνη.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια, προέκυψε ότι ο 43χρονος εμπλέκεται σε δύο ακόμα αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Κρυονερίου. Η πρώτη περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στις 4-8-20121 στο νεκροταφείο Κρυονερίου και μία σήμερα στις 00.15 στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Διπλή απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο Πεδίον του Άρεως όπου σημειώθηκε διπλή απόπειρα εμπρησμού και συνελήφθη μια γυναίκα.

Όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής περίπου στις 5:30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως επιχειρήθηκε εμπρησμός και μάλιστα δύο φορές. Μετά από καταγγελίες περίοικων και διερχόμενων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα η οποία ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο καθώς στελέχη της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα με μικρό πυροσβεστικό όχημα το οποίο έχει διατεθεί και ήταν σε επιφυλακή. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέβαλε καθοριστικά και όχημα της πυροσβεστικής. Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας. Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπο έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button