home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Ο καύσωνας σε συνδυασμό με τους ανέμους δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη πυρκαγιών

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Φωτιά στο Δορούφι Ερμιονίδας

Καυτό Σαββατοκύριακο για ολόκληρη τη χώρα. Θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς και διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς, κατά πολλούς ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, της λειψυδρίας και του καύσωνα. Άλλη μία ημέρα που διάφορες περιοχές βρίσκονται σε πύρινο κλοιό και κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές. Δεκάδες καθημερινά οι εστίες πυρκαγιάς.

Μόλις έσβησε η φωτιά στη Σταμάτα και λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά στην Κόρινθο έχουμε νέο συναγερμό. Αλλά και σε επίπεδο καύσωνα οι συνθήκες είναι δύσκολες με τη ΓΓΠΠ να δίνει οδηγίες σε ευάλωτες και μη ομάδες.

Το χειρότερο είναι ότι ο καύσωνας είναι μόλις στην αρχή του και αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 ημέρες με τις νυχτερινές θερμοκρασίες να διατηρούνταισε υψηλά επίπεδα και τις αρχές να είναι σε ετοιμότητα για τα δίκτυα ρεύματος και νερού.

Τα σημαντικότερα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη:

   Στην περιοχή Ζήρια Αχαΐας   

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην περιοχή της Ζήριας στην Αχαΐα, όπου με μήνυμα της ΓΓΠΠ εκκενώθηκαν προληπτικά οι κοινότητες  Ζήρια, Καμάρες και του Λαμπίρι. Επίσης έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών – Κορίνθου. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ. Στο σημείο επιχειρούν  25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος  , ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. 

   Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου,  ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα. 

Στον Αλμυρό Μαγνησίας   

 Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε ημιορεινή περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, προς τα χωριά Κοκκωτοί και Κωφοί, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. 

 Στην κατάσβεση της φωτιάς  συμμετέχουν εναέρια μέσα από την βάση της Νέας Αγχιάλου  , καθώς και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Βόλο, την ΒΙΠΕ Βόλου και τον Αλμυρό με   15 οχήματα και πάνω από 35 πυροσβέστες.   

Στην Αργολίδα   

 Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται και πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δορούφι, του Δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα. 

 Στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis