home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑχαΐα

Ερύμανθος Αχαΐας: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση – Εκκενώθηκε οικισμός

Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στο χωριό Δροσιά, το οποίο και εκκενώθηκε προληπτικά - Στη μάχη της κατάσβεσης Beriev και δύο Pezetel.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται για την ώρα κατοικημένη περιοχή, καθώς οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο το χωριό Δροσιά, εκκενώθηκε προληπτικά και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δροσιάς, Δημήτρης Ζόρλας, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ανησυχητική, καθώς υπάρχουν φόβοι πως σε περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης του αέρα θα απειληθεί εκ νέου το χωριό:

«Η φωτιά ξεκίνησε από εδώ τα δικά μας όρια. Είναι ακόμα σε εξέλιξη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν πραγματικά μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την κατάσταση. Πιστεύω πως κάτι θα γίνει και θα την περιορίσουν. Αυτή την στιγμή το χωριό έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως με τον αέρα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Η φωτιά βρίσκεται δεξιότερα από το χωριό πηγαίνει προς το βουνό. Ο κόσμος έχει φύγει από δω και βρίσκεται στο Κούμπερι. Δυστυχώς καίγεται μια καταπράσινη πλαγιά γεμάτη από έλατα και πουρνάρια».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρής «οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας», ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Επί τόπου επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Δείτε το βίντεο από το Peloponnisos Media:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button