Home design
home design

Ανάπλι Εμπρός: Τα έργα που υποσχέθηκαν σε Ναύπλιο, Ασίνη, Κάντια και έμειναν στο θα…

Σε μία σειρά από έργα τα οποία υποσχέθηκε πως θα κάνει η δημοτική αρχή Ναυπλιέων αλλά έκτοτε δεν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη, αναφέρεται η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι εμπρός!».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

Πριν ένα χρόνο και ένα μήνα υποσχέθηκαν μουσείο Καραγκιόζη αφιερωμένο στον Γιάννη Κόκκορη. Πέρασαν 13 μήνες  και ουδέν ακούσαμε έκτοτε.

Πριν από ένα έτος και  ένα μήνα ανήγγειλαν διαβούλευση για δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Πέρασαν 13 μήνες.

Πριν από 130 μέρες υποσχέθηκαν επανασύσταση της Δημοτικής Πινακοθήκης. Έκτοτε σιγή.

Πέρασαν 16 μήνες από τον πλήρη παραλογισμό να ρίξουμε κοτρώνες στις Μπανιέρες. Προς τι; Περιμένουμε.

Πέρασαν επτά μήνες και κάτι μέρες από τότε που ανήγγειλαν την ανέγερση Πολιτιστικού Πολυχώρου. Το ανήγγειλαν την επόμενη ημέρα από τότε που εκατοντάδες πολίτες κατέθεσαν την δικιά τους πρόταση για Πολιτιστικό Πολυχώρο στην είσοδο της πόλης από την Παραλιακή. Ισχυρίσθηκαν ότι οι άνθρωποι εξαπατήθηκαν για να θέσουν την υπογραφή τους. Πέρασαν σχεδόν διακόσιες ημέρες και ουδέν ακούσαμε για περαιτέρω ενέργειες για το μίζερο κτήριο στην περιοχή Κούρτη που υποσχέθηκαν.

Αυτά είναι τα πρόσφατα.

Πριν από τρία χρόνια και δέκα μήνες υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για να μελετηθεί η ανακαίνιση του χαμάμ στο Ναύπλιο. Δεν προχώρησε το παραμικρό.

Από το 2014 εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το Τριανόν. Παρήλθε μία επταετία. Πλέον εξέπνευσε το τρέχον ΕΣΠΑ και το όποιο έργο μετατίθεται στο επόμενο!!! Ηδη ενέκριναν την μελλοντική αποκατάσταση του μνημείου όχι με την διαχρονική του αξία και τις σπουδαίες χρήσεις που είχε, αλλά αποκλειστικά ως τέμενος.

Από τότε που υπήρχε ο Καποδιστριακός Δήμος Ασίνης είχαν ξεκινήσει οι μελέτες για την προστασία των ακτών του Δήμου από την διάβρωση. Ξεχάστηκε και αυτό

Πριν από 8 χρόνια και δύο μήνες  αγοράστηκε το κτήριο στο οποίο είχε στεγαστεί το πρώτο Φαρμακείο. Παραμένει επί τρεις χιλιάδες μέρες ερείπιο. Ουδείς μελετά. Ουδείς προτείνει. Προοπτική αξιοποίησης δεν υπάρχει

Πέρασαν τέσσερα και πλέον έτη από τότε που εξήγγειλαν ότι το Πυργόσπιτο της Κάντιας θα περιέλθει στον Δήμο.

Πέρασαν εννέα χρόνια από τότε που εξήγγειλαν ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου. Τριάντα χρόνια είναι χαλασμένοι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες στην ταράτσα του κυλικείου του Κολυμβητηρίου.

Επί 15 χρόνια ο Δήμος μας είχε στην κατοχή του το Τελωνείο. Το μόνο που έκαναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν να μελετήσουν την λειτουργία εκεί ενός καφέ!

Στις 15 Δεκεμβρίου 2009, ο σημερινός Δήμαρχος και τότε Αντιδήμαρχος είχε πανηγυρικά εξαγγείλει την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο Νταμάρι. Πέρασαν αισίως 4180 μέρες.

Πέρασαν έντεκα ολόκληρα χρόνια από τότε που έχουμε στα χέρια μας αναλυτική προμελέτη για το τι πρέπει να γίνει για να γίνει ασφαλής ο Γύρος της Αρβανιτιάς. Μετά από 11 χρόνια παραγγέλλουμε νέα μελέτη που θα μελετήσει αυτά που ήδη έχουμε πριν 4000 μέρες.

(Τώρα αν υπάρχει στο Τολό κάποιος φίλος που να πιστεύει ότι θα υλοποιηθεί σύντομα η υπόσχεση για έργο στην κεντρική οδό Σέκερη και στο λιμάνι…….. Τι να πούμε;)

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis