home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Πιέζει ο Χρόνης για νέο κόμβο στο Λυγουριό

Σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Επιδαύρου συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Τάσο Χρόνη ο οποίος -μαζί με στελέχη του εν λόγω δήμου της Αργολίδας-, τον επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουλίου στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν περιλαμβανόταν η κατασκευή, το συντομότερο δυνατόν, ενός κόμβου στο Λυγουριό, έργο ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Τα θέματα του εν λόγω δήμου ο περιφερειάρχης θα έχει τη δυνατότητα να τα συζητήσει εν εκτάσει με τον δήμαρχο και τα στελέχη του, κατά την προγραμματισμένη για μεθαύριο Σάββατο 3 Ιουλίου επίσκεψη στην περιοχή της Επιδαύρου.

Δωρεά η μελέτη

Αναφορικά με το θέμα του κόμβου ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης δήλωσε:

«Σήμερα ήταν μια μεγάλη μέρα για το Λυγουριό και το Δήμο Επιδαύρου. Ένα μεγάλο έργο, από όταν δημιουργήθηκε είχε ένα “ανάθεμα”.

Δεν μπαίνουμε στην λογική του ποιος και πότε έφταιξε, απλά θυμίζω ότι για δημιουργηθεί αυτό το “έκτρωμα ” στο τελείωμα του δρόμου Αρκαδικό – Λυγουριό κάποιοι έβαλαν τον μανδύα του επανάσταση, δίκαια ίσως το έπραξαν τότε, αλλά καταδίκασαν για μια 10ετια την είσοδο του Λυγουριού.

Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα βρούμε την πιο άμεση και εύκολα διαχειρησιμη λύση.

Ο δρόμος και το έργο ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Περιφέρεια.

Με ενέργειές μας και άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήρθαμε σε επαφή με την εταιρία Μηχανικών ΣΥΣΤΑΣ η οποία με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση μας για νέα μελέτη του κόμβου Λυγουριού.

Αφού ανέλυσαν τις δυνατότητες και την υπάρχουσα κατάσταση πρότειναν μια λύση, που συζητήθηκε με τις υπηρεσίες και κατέληξαν να κάνουν δωρεά στο Δήμο Επιδαύρου τη μελέτη για το νέο κόμβο.

Το τι σημαίνει δωρεάν το γνωρίζουν όλοι όπως επίσης γνωρίζουν και το κόστος μιας τέτοιας εργασίας.

Σήμερα λοιπόν ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας παρέλαβε την ολοκληρωμένη μελέτη, προκειμένου να την υλοποίηση ο κύριος του δρόμου, που είναι η Περιφέρεια και μας διαβεβαίωσε ότι το έργο προϋπολογισμού 540.000 € θα μπει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πέρα από τον κόμβο έχει προβλεφθεί επαρκής φωτισμός που θα προχωρήσει προς την είσοδο του Λυγουριού, όπως και επαρκής ασφαλτοστρωση για να διορθώσει κομμάτια της εισόδου του Λυγουριού μαζί με τον κόμβο.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία ΣΥΣΤΑΣ , την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου για την πολύτιμη βοήθεια τους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button