home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

ΤΘΣ Ναυπλίου: Η «εισβολή» του θεάτρου ντοκιμαντέρ στην επίσημη ελληνική σκηνή

Την Τρίτη 15/6 στις 6μμ η Μάρθα Κοσκινά, θεατρολόγος, δημοσιογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ, θα μιλήσει για την “εισβολή” του θεάτρου ντοκιμαντέρ στην επίσημη ελληνική σκηνή και θα συζητήσει με τις φοιτήτριες/-ές πάνω στα δρώμενα θεάτρου της τεκμηρίωσης που ετοιμάζουν στο πλαίσιο του μαθήματος  Υποκριτική και Κοινωνία ΙΙ: Το Εθνόδραμα και το Θέατρο Ντοκουμέντο, με διδάσκουσα τη Δρ. Χριστίνα Ζώνιου, μέλος ΕΕΠ.

Περίληψη εισήγησης

Η εμφάνιση του είδους στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2010 με τον “Προμηθέα στην Αθήνα”, οι παραστάσεις που ακολούθησαν και η “εισβολή” του είδους στο πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και άλλων οργανισμών. Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού. Οι σύγχρονες αναζητήσεις του είδους, όπως διαμορφώνονται και όπως εκφράστηκαν από τους ίδιους τους δημιουργούς, στην πρώτη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Βιογραφικό

Η Μάρθα Κοσκινά είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Ως ερευνήτρια έχει εργαστεί στο Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί». Άλλες έρευνές της έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορα βιβλία. Δουλεύει τακτικά με θιάσους θεάτρου και χορού ως ειδική συνεργάτης. Εργάζεται στο Τμήμα Επικοινωνίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και εκπονεί τη διδακτορική διατριβή της στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, με αντικείμενο έρευνας την πολιτιστική πολιτική του συγκεκριμένου οργανισμού. Είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ.

Σύνδεσμος εκδήλωσης:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/96348219012?pwd=RjFxd1FqT1JYRWlkNCtMT1RDejl6UT09

Meeting ID: 963 4821 9012
Passcode: hMz88W

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button