home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ανοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού με τα εμβόλια Pfizer, Johnson & Johnson και Moderna

Σήμερα ανοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού εμβολιασμών με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ενώ από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 -29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναμένεται να ξεπεράσουμε, σήμερα, για ακόμα μία φορά, τους 100.000 εμβολιασμούς, ενώ το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Β. Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας περιέγραψε αρχικά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση με μέσο όρο 1.056 κρούσματα την ημέρα και με το δείκτη θετικότητας κάτω από το 3%. Εντούτοις παρατηρείται αύξηση στις νεώτερες ηλικιακές ομάδες.

Σήμερα, για άλλη μία ημέρα θα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς, με το σύνολο να φτάνει πλέον στους 6.430.792.

4.084.134 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 39% του πληθυσμού. Ενώ 2.488.302 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 23,7%.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ανοίγουν 420.300 ραντεβού με τα εμβόλια Phizer, Moderna και Johnson & Johnson στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna.

Επίσης από την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 25 – 29 ετών για ραντεβού με τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας, με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τέλος ο υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, υγειονομικούς και άλλους, οι οποίοι υποφέρουην σε μεγάλο ποσοστό από το αποκαλούμενο σύνδρομο «burnout». Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πρόγραμμα ύψους 7,5 εκ. ευρώ.

Η δράση του Υπουργείου Υγείας που ενδέχεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια, περιλαμβάνει την καταγραφή των υγειονομικών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας, την κατηγοριοποίησή τους ανάλογα με τα επίπεδα του στρες που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υφίστανται, την ανάπτυξη προτύπων βιωματικών προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε αυτούς, αλλά και στους φορείς όπου εργάζονται.

«Είναι εμφανές ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, μαζί φυσικά με τους εργαζομένους στην Πολιτική Προστασία, στα Σώματα Ασφαλείας, και δίνουν καθημερινά τη μάχη, έχουν υποστεί και την πολύ μεγάλη πίεση αυτούς τους 16 μήνες σε μια ασταμάτητη προσπάθεια και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βρει τρόπους να στηρίξει, αλλά και να επιβραβεύσει αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button