Home design
home design

Στελέχη από Google και Microsoft πακετάρουν για Αργολίδα

Kilada Hills

Στελέχη επιχειρήσεων από μεγάλες πολυεθνικές όπως η Google και η Microsoft αναζητούν κατοικίες υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα όπου θα μπορούσαν να συνδυάσουν παράλληλα δουλειά, αναψυχή, αλλά και εισόδημα όταν οι ίδιοι λείπουν στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να φιγουράρει τον τελευταίο καιρό πιο ψηλά στις λίστες των προορισμών για τα υψηλότερα εισοδήματα, είτε πρόκειται για την Αττική Ριβιέρα, όπου οι προσδοκίες από το project του Ελληνικού έχουν ανεβάσει τον πήχη, είτε για δημοφιλείς προορισμούς εκτός Αττικής, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο, ή σε μικρότερα νησιά όπως η Κέα και η Αντίπαρος.

Η πανδημία έχει επιταχύνει τις εξελίξεις αλλάζοντας τις προτεραιότητες στον χώρο του επιχειρείν, όπου πλέον οι corporate nomads (ανώτερα στελέχη και επιχειρηματίες από μεγάλες εταιρείες) αποφασίζουν να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ της βάσης τους στο εξωτερικό και προορισμών που πληρούν βασικά κριτήρια διαβίωσης, όπως το κλίμα και η καλή ποιότητα ζωής, σε συνδυασμό πάντα και με τις τεχνολογικές υποδομές.

Ευκαιρίες στην Αργολίδα

Η Dolphin από την πλευρά της τρέχει τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα πώλησης των κατοικιών στην Πελοπόννησο με το brand της Aman, όπου επίσης το τελευταίο εξάμηνο πραγματοποιήθηκαν τρεις πωλήσεις βιλών πολλών εκατομμυρίων, ενώ έχουν προσυμφωνηθεί και άλλες, ωστόσο λόγω του κορωνοϊού εκκρεμούν τα ταξίδια των ενδιαφερόμενων αγοραστών. Αντίστοιχα, η εταιρεία έχει λανσάρει ήδη στην αγορά και τις πρώτες κατοικίες στο Kilada Hills, τη στρατηγική επένδυση στην Ερμιονίδα, συνολικού ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε το 2020, εν μέσω Covid-19, και περιλαμβάνει στην πρώτη της φάση κατοικίες και το γήπεδο γκολφ που θα λειτουργήσει το 2023.

Πάντως, αυτό που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα είναι ότι έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον τόσο από τις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης (Γερμανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Ελβετούς) όσο και από τις ΗΠΑ, κυρίως από Ελληνοαμερικανούς, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες κ.λ.π.

«Οι ιδιοκτησίες αυτές έχουν το πλεονέκτημα της επαγγελματικής διαχείρισης και των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα ίδια τα resorts, ενώ ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες τους περνούν μερικές εβδομάδες διακοπών στη δική τους δεύτερη κατοικία. Επιπλέον, με το δεδομένο ότι η πανδημία έχει αλλάξει τις εργασιακές συνήθειες δίνοντας την επιλογή της τηλεργασίας, οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ένα ολοκαίνουριο… γραφείο σε ένα άλλο μέρος του κόσμου», σχολιάζεται σχετικά.

Η περίπτωση της Costa Navarino

Στην Ελλάδα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό στο συγκρότημα της Costa Navarino στην Πύλο Μεσσηνίας, όπου η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου με τη συμμετοχή και του Olayan Group ήταν η πρώτη που λάνσαρε τις κατοικίες του συγκροτήματος ως επενδυτικό προϊόν για αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι διαθέτοντας ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο μπορούν να εξασφαλίσουν αποδόσεις μέσω real estate.

Τη χρονιά που πέρασε, αλλά και το α’ τρίμηνο του 2021 καταγράφηκε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά και έγιναν πωλήσεις για όλα τα οικιστικά προϊόντα που αναπτύσσει η Costa Navarino (τις πολυτελείς βίλες 3-6 υπνοδωματίων και τα branded διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων – Τhe Residences at The Westin Resort Costa Navarino). Οι περισσότεροι αγοραστές προέρχονται από την Ελλάδα και την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενδεικτικά από χώρες όπως η Ελβετία, η Βρετανία και η Γερμανία.

«Το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η Costa Navarino από το ξεκίνημά της, o σεβασμός στη φύση, στην τοπική κοινωνία, στην αυθεντικότητα, αλλά και στην ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του τόπου είναι στοιχεία που μετρούν σημαντικά για τους υποψήφιους αγοραστές, φυσικά μαζί με τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές σχεδίασης, ανάπτυξης και διαχείρισης των κατοικιών. Μάλιστα, η ανταπόκριση στην πιο πρόσφατη οικιστική πρόταση, τη γειτονιά Rolling Greens στο Navarino Dunes, υπήρξε εξαιρετική. Η πρόταση είναι ιδιαίτερα ελκυστική καθώς οι κατοικίες αναπτύσσονται όλες μαζί από την εταιρεία και παραδίδονται με το κλειδί στο χέρι (turn-key) στους αγοραστές, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα ότι μπορούν να διατεθούν για βραχυχρόνια ενοικίαση με ειδικούς όρους, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο (από τον Ιούνιο του 2020), το 70% των κατοικιών έχει δεσμευτεί, ενώ πλέον μόνο 12 βίλες 3 υπνοδωματίων είναι διαθέσιμες. Η κατασκευή των κατοικιών στη νέα γειτονιά έχει ήδη ξεκινήσει, με παράδοση το α’ τρίμηνο του 2023. Πρόκειται για βίλες 235 τ.μ. σε ένα επίπεδο, με υπόγειο, με 3 υπνοδωμάτια, σε περιβάλλοντα χώρο από 700 έως 1.000 τ.μ. και τιμή από 1,25 εκατ. ευρώ. Ολες οι βίλες έχουν δυτικό προσανατολισμό, θέα στο Ιόνιο πέλαγος και στο γήπεδο γκολφ The Dunes Course, ενώ διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.

Παραδίδονται πλήρως έτοιμες προς χρήση, ενώ η ΤΕΜΕΣ θα παρέχει στους ιδιοκτήτες επαγγελματικές υπηρεσίες property management, facility management, hotel και concierge services όλο τον χρόνο. Πέραν αυτού, οι ιδιοκτήτες και οι οικογένειές τους θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων. Τον σχεδιασμό των βιλών υπογράφουν τα καταξιωμένα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία Βuerger Κatsota Αrchitects, ISV Αrchitects και Thymio Papagiannis & Associates.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    To άρθρο είναι ανυπόγραφο και οι μόνες αναφορές πηγών αφορούν επαγγελματίες και επιχειρηματίες κατασκευαστικών και μεσιτικών γραφείων.
    Πρόκειται για κλασική περίπτωση διαφήμισης επενδυμένη με δημοσιογραφικό μανδύα για αύξηση της αναγνωσιμότητας, κάτι που εμπίπτει στα παραπτώματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ως παραπληροφόρηση με κερδοσκοπικά κίνητρα.

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis