home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFeatured

Ανοίγουν από Δευτέρα γυμναστήρια και υπαίθρια γήπεδα

Από τις 31 Μαϊου ανοίγουν τα γήπεδα μπάσκετ και 5×5 για ερασιτέχνες, με εβδομαδιαίο τεστ όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν και αυτά στις 31 Μαϊου με τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα όπως ανέφερε τα οποία όμως «θα αλλάξουν τις επόμενες ώρες για συγκεκριμένες ασκήσεις». Κάτι που σημαίνει πως κάποιες ασκήσεις θα γίνονται με μάσκα.

Οι αθλητικές διοργανώσεις επιτρέπονται από 1η Ιουνίου εκτός σταδίων με προϋποθέσεις, μέχρι 300 άτομα, με rapid test ή PCR, χωρίς απονομές ή θεατές.

Εκλογές και εκλογοαπολογιστικές δια ζώσης εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν ξεπερνούν τα 150, αλλιώς ψηφιακά.

Δεν έγινε καμία αναφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με τις δεξιώσεις (γάμους, βαπτίσεις κλπ.) οι οποίες θυμίζουμε πως όπως έχει ανακοινωθεί ξεκινούν από τον Ιούνιο με ανώτατο όριο τα 100 άτομα και χωρίς μουσική. Χωρίς μουσική συνεχίζει και η εστίαση.

Νέο «εργαλείο» επιδημιολογικής επιτήρησης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στο νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης που θα χρησιμεύσει μετά την κατάργηση της πλειοψηφίας των μέτρων περιορισμού.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν βελτίωση. Απαραίτητο να παραμείνουμε προσεχτικοί. Από 31 Μαΐου ενεργοποιούμε νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης για την πορεία της πανδημίας σε επικράτεια και περιφέρειες. Covid-19.gov.gr θα μπορεί να παρακολουθεί το δείκτη θετικότητας, τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000, τρίτον την ανοδική ή καθοδική τάση και τέλος το επίπεδο εμβολιασμού σε κάθε περιοχή με τουλάχιστον μια δόση. Αυτό θα δείχνει τι μέτρα θα πρέπει να λάβουμε».

Τα μέτρα που θα λαμβάνονται όταν κάποια περιοχή εμφανίζεται επιδημιολογικά επιβαρυμένη:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα
  • Λειτουργία υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο σε υπαίθριο χώρο μόνο έξω χωρίς μουσική, απολύμανση καταλόγων και απολυμαντικό προϊόν, υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
  • Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9
  • Εστίαση μέγιστος αριθμός σε τραπέζι 4 άτομα ή οικογένεια 6
  • Αναστολή οικοδομικών εργασιών
  • Αναστολή θρησκευτικών λειτουργιών εκτός από κηδείες

«Αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος συγκεκριμένα στους δήμους Ρόδου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button