home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΜεσσηνίαFeatured

Κτηριακή, ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων ανήγγειλε ο Κικίλιας από την Καλαμάτα

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Μαΐου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, περιηγήθηκε στις Κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου από τη Διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη και τους Διευθυντές των Κλινικών, συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, ειδικά τους τελευταίους 15 μήνες, διασφαλίζοντας την άρτια και υποδειγματική λειτουργία του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την κτηριακή, ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της χώρας, μέσω του RRF, επισημαίνοντας ότι ήρθε η ώρα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της νέας εποχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας με το Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο και το Δήμαρχο Μεσσήνης Γεώργιο Αθανασόπουλο. Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε τη σημαντική συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία με την Πολιτεία και την Υγειονομική Περιφέρεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

Τι δήλωσε ο Υπουργός

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Υγείας μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας:

«Θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο διασυνδεόμενο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας σε όλα τα επίπεδα.

Για τους 22.500 εμβολιασμούς που έχουν ήδη γίνει εδώ και αυτό μας δίνει ελπίδα και θάρρος για το μέλλον.

Για τους πάνω από 230 ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έχουμε προσλάβει στα δύο Νοσοκομεία.

Για τις 6 καινούργιες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και τον άρτιο τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν.

Ανακοινώνω ότι, δια του επενδυτικού προγράμματος, του μεγαλύτερου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα, του RRF, προχωράμε στην περαιτέρω αναβάθμιση όλων των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, κτηριακά, ενεργειακά, με ψηφιοποίηση και ομογενοποίηση – φυσικά και του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του διασυνδεόμενου της Κυπαρισσίας.

Μας περιμένει πολλή δουλειά, τεχνικά προγράμματα, οργάνωση και σωστός σχεδιασμός, με βάση έναν νέο Χάρτη Υγείας για τη χώρα.

Ευχαριστώ πολύ γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, καθαρίστριες, τραπεζοκόμους, για τις τεράστιες προσπάθειες που κάναμε όλοι μαζί

Ήρθε η ώρα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της νέας εποχής, για το νέο Ε.Σ.Υ.. Μια ευκαιρία την οποία δεν πρόκειται να χάσουμε, θα το ενισχύσουμε σε όλες τις πλευρές.

Επίσης, ανακοινώνω Πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας για το Nομό, οριζόντια για τον πληθυσμό, με προγεννητικό έλεγχο, προσυμπτωματικό έλεγχο, το λεγόμενο screening, για τις κρίσιμες νόσους, μαστογραφίες για τις γυναίκες, PSA για τους άνδρες, καρδιολογικές εξετάσεις επί υγιούς πληθυσμού. Από εδώ και πέρα θα φροντίσουμε να δώσουμε βάση στη Δημόσια Υγεία, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ποιότητα υγείας ως Έλληνες και να καταλήγουμε λιγότεροι στα Νοσοκομεία της χώρας, σε καλύτερη κατάσταση και με καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης των περιστατικών.

Το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και, όπως γνωρίζετε, κάνουμε παραπάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα στη χώρα.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας και εδώ στην Καλαμάτα, γιατί η πανδημία και ο κορονοϊός δεν έχουν εξαλειφθεί, ακόμα κινδυνεύουμε από αυτή τη νόσο και από αυτό τον ιό. Προσοχή στις

κοινωνικές μας συναναστροφές, στις επαγγελματικές μας συναναστροφές

στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εμείς θέλουμε να βοηθάμε μόνιμα, να δίνουμε και άλλους βαθμούς ελευθερίας στους συμπολίτες μας και να αφήσουμε πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας.

Όμως ζητάμε, κι εγώ παρακαλώ προσωπικά ως Υπουργός Υγείας, όλοι να προσέχουν και όλοι να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό.

Είμαστε αισιόδοξοι και θέλω να τονίσω ότι ο μεγάλος πλούτος της Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών είναι το έμψυχο δυναμικό μας, είναι οι επιστήμονες της Υγείας. Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει, ειδικά αυτούς τους 15 μήνες εν μέσω Covid.

Ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, οι ιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, όλοι φρόντισαν για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και παρότι αντιμετωπίσαμε αυτή την τεράστια πίεση μέσω Covid, δεν έμεινε πίσω καμία άλλη Κλινική.

Δεν υπολειτούργησε καμία Κλινική, νοσηλεύσαμε και φροντίσαμε όλους τους Καλαματιανούς, όλους τους Μεσσήνιους, όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε ανάγκη.

Υπενθυμίζω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι χτισμένο και φτιαγμένο κυρίως για τους ανθρώπους αυτούς που δεν μπορούν, τους ανθρώπους που δεν έχουν.

Και αυτούς είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button