home design 800x400
home design 1170Χ320

Απίστευτες εικόνες από τη φωτιά στην Κορινθία

Σε πλήρη εξέλιξη και με πολλές εστίες είναι η μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο. Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους και πλέον το πύρινο μέτωπο πλησιάζει το Αλεποχώρι.

Πριν τα μεσάνυχτα, αναζωπυρώθηκε μέτωπο κοντά στο Αλεποχώρι, ωστόσο στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δημιούργησαν κλοιό, ώστε να μην φτάσουν στα σπίτια οι φλόγες.

Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, παρουσιάζουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, με τις μέγιστες εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση η φωτιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών και υπολειμμάτων σε ελαιώνα.

Από νωρίς το μεσημέρι η πολιτική προστασία με μηνύματα στο 112 ενημέρωνε τους πολίτες στους γειτονικούς οικοισμούς πως θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν σταλεί οδηγίες για εκκένωση στις περιοχές: Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα, Κάτω Πευκενέα Αιγειρούσες – Ντουράκο, Λιακωτού και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Η πύρινη κόλαση στην περιοχή, αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησε το Weather News Greece στο Facebook, οι οποίες δείχνουν το τεράστιο μέτωπο που έχει δημιουργήσει η φωτιά.

Μια άλλη εικόνα που αναρτήθηκε νωρίτερα απόψε στο Weather News Greece δείχνει τη φωτιά να έχει φτάσει κοντά στην παραλία του Αλεποχωρίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis