Home design
home design

Φωτιά στον Σχίνο: Εφιαλτική νύχτα – Απεγκλωβίστηκαν πολίτες στο Χάνι Κοκκιναρέας

Στιγμές αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι στο Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας μαίνεται εκτός ελέγχου, έχοντας περάσει ήδη στην Αττική. Ήδη απεγκλωβίστηκαν πολίτες στο Χάνι Κοκκιναρέας, με τη νύχτα να προμηνύεται εφιαλτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολιτική Προστασία προχώρησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ σε νέα ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, συστήνοντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Νωρίτερα, οι φλόγες είχαν φτάσει στον οικισμό Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα, ενώ έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί πολιτών με αναπηρίες από σπίτια, με τη συνδρομή του στρατού.

Από το δύσβατα σημεία δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους, όπως και έγινε. Συνέχισαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι.

Την ίδια στιγμή, η καταστροφή στο δάσος, σε δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και καλλιέργειες με κηπευτικά σε περιοχές των Μεγάρων είναι ανυπολόγιστη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς έχει εστιαστεί στην περιοχή Χάνι Δερβενίου, ενώ με τη δύση του ηλίου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Τη μάχη με τις φλόγες θα συνεχίσουν όλες οι διαθέσιμες επίγειες δυνάμεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οποία αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis