home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Οργή στον Σχίνο: Έκαψαν ξερόκλαδα και έγιναν στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα δάσος!

Τα δεδομένα για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και πλέον μαίνεται στη Δυτική Αττική και στις περιοχές των Μεγάρων και του Αλεποχωρίου, παρουσίασε σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς:

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε το αίτιο της μεγάλης φωτιάς, λέγοντας ότι ξεκίνησε από καύση υπολοίπων -δηλαδή υλικών- στον ελαιώνα και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 έως και 8 μποφόρ. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και ότι αναμένεται δύσκολη νύχτα. Τόνισε, δε, πως μέχρι στιγμής έχουν καεί τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

«Ενημερωτικά για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε χθες το βράδυ σε ελαιώνα στην περίμετρο του χωριού Σχίνος, με ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ.

Έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 10 τμήματα πεζοπόρου και υδροφόρες του Δήμου. Επί τόπου βρίσκεται το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος. Με το πρώτο φως της ημέρας όλα τα ενεάρια μέσα που υπήρχαν στη διάθεσή μας, εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΑΕ, του ανακριτικού της Πυροσβεστικής. Επιβεβαιώνεται καύση υπολοίπων -σ.σ. υλικών- σε Ελαιώνα.

Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button