Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΕλληνικά hoaxes: Fake news οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

Ελληνικά hoaxes: Fake news οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

Ψευδής, λένε, ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι 3 εκατ. πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Σχετικά

Περισσότερα

Τα ellinikahoaxes, η ιστοσελίδα κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο ελληνικό διαδίκτυο, αποκάλυψαν τα fake news του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των εμβολιασθέντων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε βίντεο για Πασχαλινές ευχές που κοινοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο, περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες έχουν ήδη κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου έναντι της COVID-19. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της covid-19 ανέρχονταν στους 2,170,847. Από αυτούς, 944,481 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση!

Η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων διά στόματος πρωθυπουργού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όσο η πανδημία, συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό ζήτημα. Ωστόσο, δεν είναι πρώτη φορά που κυβερνητικά στελέχη παραποιούν αριθμούς και καταστάσεις για χάρη της επικοινωνίας. Πρόκειται για φαινόμενο συχνό, το οποίο δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή όλον αυτόν τον καιρό.

Η συγκυρία κατά την οποία συμβαίνει αυτή η ηχηρή διάψευση δεν είναι άλλη από μία γενικευμένη δυσαρέσκεια των χρηστών των social media, από συχνά περιστατικά λογοκρισίας. Όπως φαίνεται, ο κολοσσός των social media, αποφάσισε να αλλάξει ρότα…

Σύμφωνα με την ανάρτηση

Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή, προσφέροντας μόνο αυτά το διαβατήριο της υγείας και μιας καθημερινότητας χωρίς εμπόδια. Ήδη, περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση. Και καθώς λειτουργούν, πια, πάνω από 1,000 σύγχρονα κέντρα και άνοιξαν οι γραμμές για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στα τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τους 5,000,000 εμβολιασμένους Έλληνες. Το πρώτο τείχος ανοσίας, λοιπόν, είναι κοντά. Με τους νέους να μας δείχνουν το δρόμο της υπευθυνότητας. (…)».

Ισχυρισμός

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την 1η Μαΐου του 2021 περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες είχαν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Τι ισχύει;

Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί πως ο αριθμός των εμβολιασμών δεν πρέπει να ταυτίζεται με εκείνον των εμβολιασμένων και αυτό διότι τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας του SARS-CoV-2 στη χώρα μας, χορηγούνται σε 2 δόσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, μέχρι την 1η Μαΐου που έγιναν οι σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είχαν πραγματοποιηθεί 3,115,339 εμβολιασμοί. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της covid-19 ανέρχονταν στους 2,170,847. Από αυτούς, 944,481 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ριβιέρα
Home design

Πρόσφατα σχόλια