home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΟικονομία

40 ιδιωτικές επενδύσεις παίρνουν σάρκα και οστά στην Πελοπόννησο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής 40 συμβάσεων ιδιωτικών επενδύσεων για το τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD της Πάρνωνας Α.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 8.400.000 ευρώ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού κος Σπύρος Φλώρος  υπέγραψε τις παραπάνω συμβάσεις οι οποίες έχουν υπογραφεί και από τους επενδυτές και αρχίζουν οι πληρωμές όσων έχουν υλοποιήσει τμήμα ή το σύνολο της επένδυσης τους.

Ακολουθεί με ταχείς ρυθμούς η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υπογραφή των υπόλοιπων 38 συμβάσεων, διότι σε σύνολο 78 ενταγμένων επενδύσεων ανταποκρίθηκαν στο 100%  παρόλα τα προβλήματα της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Οικονόμου Γιάννη στις 21/04/2021 στην Τρίπολη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κος Μαρίνης Μπερέτσος παρευρέθηκε στην συνάντηση με φορείς που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στις 15.30, ύστερα από Πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή.

Ο κος Μπερέτσος μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου του Δ.Σ. κου Χαράλαμπου Λυσίκατου προς τον Υφυπουργό για την προσωπική του παρέμβαση στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που είχαν ανακύψει στην υλοποίηση του τοπικού προγράμματος μετά την μετατροπή της Εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό. Ενημέρωσε τον Υπουργό ότι οι επενδυτές των 78 ενταγμένων έργων έχουν προσέλθει στο σύνολο τους για υπογραφή συμβάσεων γεγονός που τεκμηριώνει την επενδυτική δυναμική στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Στην συνάντηση αυτή επίσης συζητήθηκαν δημόσια τα παρακάτω θέματα:

  1. Νέα κατανομή χρηματοδότησης για ιδιωτικές επενδύσεις στο τοπικό πρόγραμμα LEADER.

Ο Υπουργός  ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο διαβουλεύσεων με την Διαχειριστική Αρχή  η Υπουργική Απόφαση για κατανομή πόρων στις θετικά αξιολογημένες προτάσεις (αφορά επιπλέον 30 επενδύσεις συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.000.000,00€).

Επιπλέον συζητιέται από το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης δυνατότητα αξιοποίησης ΟΤΔ που παρουσιάζουν επιδόσεις και αξιοπιστία. Προφανώς και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Πάρνωνα καλύπτει  το κριτήριο αυτό.

Στην περίπτωση αυτή θα εκδοθεί νέα πρόσκληση.

  1. Προγραμματική Σύμβαση για την Υποστήριξη της Διεύθυνσης Υδάτων.

Σε συνέχεια του παραπάνω θέματος που έχει θέσει στον Υπουργό ο Βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι με την υπολειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών όπως η παραπάνω Διεύθυνση δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα αρδευτικά έργα ούτε να εξυπηρετηθεί ο αγροτικός κόσμος. Βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία διάθεσης έκτακτου προσωπικού που μπορεί να προσλάβει ο Α.Ο. Πάρνωνα με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.

Συμφωνήθηκε ότι ο Υπουργός θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία ώστε στο ΠΔΕ  να προβλεφθεί σχετική δαπάνη για να προχωρήσει αυτή η Προγραμματική Σύμβαση.

Με αφορμή την παραπάνω ενημέρωση ο Πρόεδρος η  Διοίκηση και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα εύχονται σε όλους τους συνεργάτες της Εταιρείας, Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια, Υπηρεσιακούς παράγοντες στο κέντρο και την Περιφέρεια, στους διεθνείς οργανισμούς, επενδυτές, μελετητές και προμηθευτές,  καλή Ανάσταση,  υγεία και δύναμη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button