home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Με γοργούς ρυθμούς το φυσικό αέριο σε Κόρινθο και Τρίπολη

Φυσικό αέριο Νίκας

Πως θα προχωρήσει και «επί του πρακτέου» το επενδυτικό της πλάνο σε Τρίπολη και Κόρινθο εξετάζει η εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Hengas, όπως αποκαλύπτει η διήμερη επίσκεψη στελεχών της εταιρείας στις περιοχές αυτές, στις 8 και 9 Απριλίου 2021.   

Συγκεκριμένα, έχοντας ολοκληρώσει και επίσημα την ένταξη των αδειών διανομής σε Τρίπολη και Κόρινθο στο χαρτοφυλάκιό της κατόπιν μεταβίβασής τους από την μητρική εταιρεία Edil (Μάρτιος 2021), η Hengas πραγματοποίησε διήμερο επαφών στις δύο πόλεις, προκειμένου να ενημερώσει για τα σχέδιά της και να εξετάσει εκ του σύνεγγυς την υλοποίηση του έργου.  

Ο σύμβουλος Διοίκησης της εταιρείας Νικόλαος Κουτσογιάννης σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας επεσήμανε συγκεκριμένα, πως με βάση και τη δημιουργία του σταθμού εξόδου από τον ΔΕΣΦΑ στη Κόρινθο, η Hengas είναι έτοιμη να ξεκινήσει το κατασκευαστικό της έργο με στόχο την ταχύτατη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.  

Λαμβάνοντας δε υπόψη πως η εξοικονόμηση από τη χρήση του φυσικού αερίου ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο 40% σε σύγκριση με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα, γίνεται σαφές το μέγεθος του οφέλους για τις επιχειρήσεις στην περιοχή, όπου βασικό ζητούμενο παραμένει η μείωση του ενεργειακού κόστους.    

Μάλιστα το όφελος δύναται να είναι πολλαπλάσιο εφόσον αξιοποιηθούν οι προβλεπόμενοι πόροι του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για την χρηματοδότηση των τελών σύνδεσης για όσους επιλέξουν να συνδεθούν με το δίκτυο, γεγονός που εξετάζεται από την περιφερειακή αρχή.   

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες τόσο στη Τρίπολη όσο και στη Μεγαλόπολη, όπου επίσης κατέχει άδεια διανομής. Σε ότι αφορά την Μεγαλόπολη, ειδικότερα, η μετάβαση από την τηλεθέρμανση στο φυσικό αέριο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και θα υποστηριχθεί με πόρους ΕΣΠΑ όπου οι επιχειρήσεις – πολίτες, δεν θα έχουν κόστος σύνδεσης λόγω της χρηματοδότησης του Προγράμματος.  

Υπενθυμίζουμε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της Hengas για τις 3 περιοχές – Τρίπολη, Κόρινθο και Μεγαλόπολη – ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια ευρώ. Στη βάση αυτού του επενδυτικού προγράμματος προβλέπεται η άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου, με τις πρώτες παροχές να ενεργοποιούνται μέχρι το τέλος του έτους. Σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας η Hengas θα καλύψει το 100% των εμπορικών – βιομηχανικών καταναλωτών και άνω του 80% των νοικοκυριών.  

Η HENGAS στηριζόμενη στην τεχνογνωσία, την εμπειρία και την οικονομική ευρωστία της μητρικής της εταιρείας EDIL HELLAS υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο 40.000.000 ευρώ για τη δημιουργία υποδομών σε συνολικά εννέα πόλεις της ελληνικής περιφέρειας (Τρίπολη, Κόρινθος, Μεγαλόπολη, Έδεσσα, Πολύκαστρο, Πολύγυρος, Δεσκάτη, Νάουσα, Σκύδρα). Αν προστεθούν και οι υπό αδειοδότηση περιοχές που έχει αιτηθεί η εταιρεία, το εν λόγω πρόγραμμα ανάπτυξης θα φτάσει τα 75 εκατ. ευρώ.  

Πηγή: Μιχάλης Μαστοράκης, energypress.gr

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Σανοφαγος

    Το Άργος κ ναυπλιο απ έξω βλέπω, ας είναι καλά ο σουλτάνος που έδιωξε τους εχθρούς της πόλης που προ 10 ετιας θα πέρναγε ο αγωγος δίπλα απ την πόλη, ελέω λίγων σκαφιδακιωτων όμως που θα τους έκοβαν λίγα δεντρα περτικαλιες αντιστάθηκαν, οπότε παπαλα το αέριο στο νόμο μας, σανοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis