home design 800x400
home design 1170Χ320

Αρχαία Κόρινθος: Είπαν «ναι» οι αρχαιολόγοι για το νέο Δημοτικό Σχολείο

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με απόφαση ενέκρινε την τροποποιημένη μελέτη για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου  Αρχαίας Κορίνθου αποδεχόμενο την αναγκαιότητα της υλοποίησής του. Στην απόφαση περιλαμβάνονται επίσης οι όροι βελτίωσης της πρότασης θεμελίωσης και της στατικής μελέτης καθώς και οι όροι για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

Η απόφαση σταθμός, είναι εξαιρετικά σημαντική για την τοπική κοινωνία της Αρχαίας Κορίνθου καθώς επί δεκαετίες τα παιδιά αναγκάζονταν να κάνουν μάθημα σε ένα παλιό κτήριο που κάθε άλλο παρά κάλυπτε τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σημειώνοντας: «Η απόφαση δικαιώνει την προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα ώστε το έργο να μην χαθεί. Προχωρήσαμε, επιλέγοντας έναν από τους καλύτερους μελετητές της  χώρας, σε νέα στατική μελέτη ώστε τα ευρήματα να τύχουν προστασίας πρωτίστως και ανάδειξης κατ επέκταση μετατρέποντας το νέο σχολείο σε πρότυπο για όλη τη χώρα αφού θα αποτελεί παράλληλα και «έκθεση αρχαιοτήτων». Ως Δήμαρχος έδωσα το παρόν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου ώστε να εξηγήσω την αναγκαιότητα αλλά και την βούληση μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τα ευρήματα. Η Αρχαία Κόρινθος δικαιούται  ένα νέο σύγχρονο εκπαιδευτήριο και αυτό θα της δώσουμε!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis