home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΟικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις αναστολές Μαρτίου

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Μαρτίου. Η διαδικασία για το επίδομα 534 ευρώ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ώρα 16:00 και σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που αφορούν όλο τον μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού. Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς έχουν αλλάξει οι προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων στις πληττόμενες.

Παράλληλα από σήμερα δηλώνονται νομίμως και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που αφορούν τις 1/3, 2/3, 3/3 και 4/3/2021. Επισημαίνεται ότι από 8/3/2021 και ώρα 16:01 και μετά, οι επιχειρήσεις εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα από 1/3 ως και την 8/3/2021 και ώρα 16:00.

Να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Αναλυτικότερα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στην υποβολή των αναστολών Μαρτίου καθώς:

1. Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύει κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας.

2. Όσες επιχειρήσεις/εργοδότες είναι πληττόμενες, βάσει ΚΑΔ, που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, δύνανται να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο 2021.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button