home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομία

Αργολίδα: Ξαναβάζουν μπρος τα χυμοποιεία σε στενό κλοιό από τη ΔΕΥΑΑΡ-Μ

Δικαιωμένος αισθάνεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών Πέτρος Διολίτσης από τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου που επιτρέπει την επαναλειτουργία των χυμοποιείων με τα οποία έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις με τη ΔΕΥΑΑΡ-Μ, υπό όρους, σε ότι έχει να κάνει με τη διάθεση λυμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τα εργοστάσια, τους αφήνει με περιορισμούς τη δυνατότητα να λειτουργήσουν.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να μειωθεί ο όγκος των λυμάτων κατά 10% τουλάχιστον για κάθε εργοστάσιο και να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα όρια των ρύπων σύμφωνα με τις προηγούμενες συμβάσεις που είχαν με τη ΔΕΥΑΑΡΜ. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των προϋποθέσεων σημαίνει αυτόματη καταγγελία της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΑΡΜ και των χυμοποιείων.

Στην απόφαση προβλέπεται ακόμα η διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων στα δείγματα από ανεξάρτητα ή κρατικά μικροβιολογικό εργαστήρια. Την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΑΡ-Μ κρατά τις βιομηχανίες σε στενό κλοιό, προαναγγέλοντας καθημερινούς ελέγχους.

Η αντίδραση Διολίτση

Με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρος Διολίτσης δήλωσε:

«Η απόλυτη δικαίωση για την ΔΕΥΑΑΡΜ ήρθε σήμερα 2/3, δια στόματος της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου η οποία και διέταξε την επαναλειτουργία των βιομηχανιών με τους εξής όρους:

Να παροχετεύουν λύματα στην Ε.Ε.Λ. Άργους Ναυπλίου αφού πρώτα έχουν επεξεργαστεί από τους βιολογικούς τους.

Να είναι μειωμένα σε ποσοστό 10% ημερησίως

Να μην υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια των 1500 C.O.Dmg/l και 500 B.O.D mg/l ημερησίως.

Η ΔΕΥΑΑΡΜ θα συνεχίσει τους καθημερινούς ελέγχους στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών ώστε να εξακριβώσει πως δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα ρύπανσης των τελευταίων ημερών. Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την αλήθεια και διαφύλαξε την δημόσια υγεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button