home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ρύπανση στον Αργολικό: Εκβιασμό βιομηχανιών στους αγρότες καταγγέλλει ο Καμπόσος

Ορατός είναι ο κίνδυνος να σταματήσουν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών από την Αργολίδα αν τα χυμοποποιεία σταματήσουν να παίρνουν τα υπόλοιπα πορτοκάλια, που προορίζονται για χυμό. Σύμφωνα με το δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο βιομηχανίες που εμπλέκονται στο θέμα με τον Βιολογικό Καθαρισμό και τη ρύπανση του Αργολικού Κόλπου δεν παίρνουν τις τελευταίες ημέρες πορτοκάλια επικαλούμενοι ότι έχουν κλείσει οι βάνες του βιολογικού καθαρισμού.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος, ο δήμος Άργους Μυκηνών δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει κανένα εργοστάσιο και να δημιουργήσει προβλήματα στους αγρότες.

Και σημειώνει: «Αυτοί που λένε ψέματα, οι χυμοποιοί εν προκειμένω: Αγρότες δεν μπορούμε να σας πάρουμε τα πορτοκάλια γιατί ο δήμος Άργους μας έχει κλείσει τις Βάνες. Καμία βάνα δεν είναι κλειστή. Και τώρα αν θέλουν μπορούν να δουλέψουν. Τί φοβούνται όμως; Φοβούνται την εισαγγελία και την περιφέρεια».

«Θα είχε δημιουργηθεί καμία κατάσταση σε αυτούς, αν λειτουργούσαν τους βιολογικούς τους καθαρισμούς;», αναρωτιέται ο κος Καμπόσος.

«Η προσπάθεια εκβιασμού των βιομηχανιών χυμοποιείας δεν θα περάσει. Μπορούν και πρέπει, να δεχτούν τα πορτοκάλια των παραγωγών» αναφέρει ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών.

Όπως λέει: «Η ΔΕΥΑΑΡΜ,  έκανε ότι ορίζει ο νόμος για να σταματήσει την ρύπανση του Αργολικού κόλπου. Οι χυμοποιοί για να αποφύγουν το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των βιολογικών τους, εκβιάζουν τον Δήμο μέσω των παραγωγών, λέγοντας πως έχει κλείσει τον «στρόφιγγα» η ΔΕΥΑΑΡΜ! Τα ψέματα τους, δεν θα μας οδηγήσουν να παρανομήσουμε. Μπορούν να δεχτούν τα πορτοκάλια κανονικά, λειτουργώντας νόμιμα τις βιομηχανίες τους! Δεν μπορεί να πληρώνει πάντα, ο φτωχός παραγωγός και ο Αργολικός κόλπος, την προσπάθεια τους να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος! Πρέπει, να είμαστε όλοι σύννομοι!»

Ο κ. Καμπόσος έκανε λόγο για άθλιες μετρήσεις στους ελέγχους και ξεκαθαρίζει: «Προσπαθούν να οργανώσουν ανθρώπους εναντίον μας για να μην βάλουν τους Βιολογικούς τους να δουλέψουν. Οι αγρότες έχουν ανάγκες. Αν κλέισετε τα χυμοποιεία να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσετε από εμάς αγωγές. Αν μπορείτε να εκβιάσετε τη δικαιοσύνη και την πατρίδα κάντε το».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Καμπόσου:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button