home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Ψάχνουν για κορωνοϊό στα λύματα του Βιολογικού

Ρύπανση Αργολικού Κόλπου - Βιολογικός καθαρισμός

Σε αναλύσεις των λυμάτων της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Άργους – Ναυπλίου προκειμένου να γίνει ανίχνευση του κορωνοϊού SARS-COV-2 προχωρά με απόφασή της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με εργαστήριο της Αθήνας.

Τη σχετική απόφαση έλαβε τη Δευτέρα η ΔΕΥΑΡ-Μ μετά από εισήγηση του προέδρου Πέτρου Διολίτση και αφορά όλο το έτος 2021, ενώ ανάλογες αναλύσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το Σεπτέμβρη.

Για τις αναλύσεις λυμάτων βιολογικού καθαρισμού για τον ιό SARS-COV-2 θα εξεταστούν έως το τέλος του έτους 24 δείγματα λυμάτων τα οποία προέρχονται από την είσοδο του ΕΕΛ του Δήμου Άργους – Μυκηνών, για τον ιό SARS-COV-2.

Η δειγματοληψία θα πραγματοποιείται από το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ και η ανάλυση SARS-COV-2 θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο RT – PCR.

Τα αποτελέσματα θα παραδίδονται και σε ηλεκτρονική μορφή με τις παρατηρήσεις που πρέπει να επισημανθούν, από το επιστημονικό επιτελείο του εργαστηρίου.

Όπως διευκρινίζει ο κος Διολίτσης αναμένεται και η σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ ενέκρινε για αυτό το σκοπό τη Δέσμευση Πίστωσης και Ανάληψη Υποχρέωσης ποσού 5.000 ευρώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis