home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

“Πέτρινο Δάσος”: Το σπάνιο δημιούργημα της φύσης που ελάχιστοι γνωρίζουν (video)

Ένα από τα πιο παράξενα και ταυτόχρονα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας είναι το μοναδικό πέτρινο δάσος. Ένας γεώτοπος που «έχει σμιλέψει η φύση» και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Μια σύνθεση αασβεστόλιθων που δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις καθώς περνάς από μπροστά του.

Το μοναδικό και εντυπωσιακό πέτρινο δάσος της Ελλάδας και ένα από τα δύο σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Το πέτρινο δάσος βρίσκεται στον νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην περιοχή που είναι τα φημισμένα Ζαγοροχώρια. Θα το συναντήσεις στον δρόμο σου καθώς κινείσαι από το χωριό Μονοδένδρι προς την Οξυά. Μοιάζει με ένα δάσος από πέτρες καθώς έχουν δημιουργηθεί δομές από λεπτοπλακώδεις ασβεστόλιθους.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ώστε να προκληθεί αυτή η διάβρωση και αποσάθρωση των πλακών και να υπάρξει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο όμορφη και ξεχωριστή καθώς  το πέτρινο δάσος βρίσκεται στην ουσία μέσα σε ένα κανονικό αποτελούμενο από δρύες και σφένδαμους πανέμορφο δάσος. 

Το αλπικό αυτό περιβάλλον σε συγκλονίζει. Αν βρεθείς εκεί, το σίγουρο είναι ότι θα σταματήσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες και να θαυμάσεις το τοπίο. Το πέτρινο δάσος καθώς και άλλα μέρη της περιοχής αποτελούν σημαντικό γεώτοπο και είναι επιπλέον πολύ αναπτυγμένα τουριστικά. Ένα από τα πιο  παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας και όχι μόνο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς.

Δείτε το βίντεο του UpStories από το σπάνιο αξιοθέατο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button