home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα κλείνουν ραντεβού οι άνω των 85 ετών για το εμβόλιο

Ξεκινά τη Δευτέρα ο εμβολιασμός για κορωνοϊό για τους πολίτες άνω των 85 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

«Όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται. Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο».

Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό sms και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Ο εμβολιασμός, που θα ξεκινήσει από Δευτέρα, θα γίνει βάσει της σειράς προτεραιότητας που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και η αποστολή των sms στο 13034.

Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για το εμβόλιο

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με τους εξής τρόπους:

  • Πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034)
  • Επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Να σημειωθεί, ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button