home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ο Ιερώνυμος στο Ναύπλιο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Εκκλησία της Ελλάδος ξεκινούν τις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821, στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, υπό την σκιά της πανδημίας.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

– Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (κεκλεισμένων των θυρών) προεξάρχοντος του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί στον ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου, το Μνημόσυνο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και των μελών της Α’ Εθνοσυνελεύσεως της Επιδαύρου.

Στη συνέχεια θα γίνει η Πανηγυρική Ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας από την Α’ Εθνική Συνέλευση (Επίδαυρος 1-1-1822).

– Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η «Εθνοσυνέλευση των Νέων» η οποία αποτελεί την Εναρκτήρια εκδήλωση των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος τις οποίες έχει προγραμματίσει η Ιερά Σύνοδος για την απόδοση της δέουσας τιμής στους Αγωνιστές της Επαναστάσεως του 1821 το ερχόμενο έτος, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξή της.

Με την πανηγυρική ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας από την Α’ Εθνική Συνέλευση πραγματοποιείται η έναρξη του Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν νέες και νέοι από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τις πρώτες πολιτειακές πράξεις του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και να εκφράσουν τις απόψεις τους επ’ αυτών, με τη βοήθεια των συντονιστών.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει με μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button