home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τοποθετούν τα pillars στο λιμάνι – Ρεύμα και νερό για τα σκάφη

Ολοκληρώνεται μετά από καιρό η εγκατάσταση για τον εφοδιασμό των τουριστικών σκαφών στο Ναύπλιο
pillars στο λιμάνι Ναυπλίου (6)

Χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός, όμως τελικά ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η εγκατάσταση των 12 pillars στο λιμάνι του Ναυπλίου, ώστε να παρέχεται νερό και ρεύμα στα δεκάδες τουριστικά σκάφη που δένουν στην προβλήτα.

Τα pillars έχουν ήδη τοποθετηθεί και συνεχίζονται οι εργασίες για τη σύνδεσή τους με τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑΝ, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν.

pillars στο λιμάνι Ναυπλίου (4)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Απώτερος στόχος είναι να μπορούν να παραμένουν στον τουριστικό λιμένα του Ναυπλίου μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα σκάφη που φτάνουν και δένουν εκεί, αφού στο εξής δεν θα έχουν πρόβλημα στον εφοδιασμό τους με το απαραίτητο ρεύμα και το νερό, βρίσκοντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα και στην επιλογή άλλων λιμανιών για τον εφοδιασμό τους.

pillars στο λιμάνι Ναυπλίου (2)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Άργησαν τα Pillars

Το λιμάνι του Ναυπλίου, παρότι εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί προορισμό τουριστικών σκαφών, μέχρι τώρα ζούσε στο …Μεσαίωνα και δεν διέθετε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις των pillars, που διαθέτουν ακόμα και μικρά αλιευτικά καταφύγια που χρησιμοποιούνται και για να δένουν τουριστικά σκάφη, σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής, μέχρι και τη Μονεμβασιά.

Έτσι, αν για παράδειγμα έφτανε ένα σκάφος από τις Κυκλάδες στο Ναύπλιο, δεν μπορούσε να παραμείνει πολλές μέρες, αφού αναγκαζόταν να πάει σε άλλο λιμάνι για να εφοδιαστεί με ρεύμα και νερό ή να ψάχνει για νερουλάδες, πληρώνοντας χρυσάφι τα λίτρα νερού που χρειαζόταν.   

pillars στο λιμάνι Ναυπλίου (7)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Χαρακτηριστικό θετικό παράδειγμα είναι ακόμα και το μικρό λιμάνι της Επιδαύρου στην άλλη πλευρά της Αργολίδας, που διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια pillars, για να εξυπηρετούνται τα τουριστικά σκάφη που πλέουν στον Αργοσαρωνικό.

Τα pillars, σύμφωνα με τους στόχους του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, επρόκειτο να λειτουργήσουν στις 28 Νοεμβρίου 2021, αλλά τελικά τοποθετούνται αυτή την περίοδο, για την τροφοδοσία των τουριστικών σκαφών. Ο αριθμός τους προφανώς και δεν καλύπτει όλο το μήκος του λιμανιού, αλλά η αρχή έγινε. Τοποθετήθηκαν 3 pillars με ρεύμα και νερό στο κρηπίδωμα «Π», 3 στο ανατολικό κρηπίδωμα (εμπορικός λιμένας) και 6 στο κεντρικό κρηπίδωμα μεταξύ του «Π» και του ανατολικού τμήματος.

pillars στο λιμάνι Ναυπλίου (5)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Παροχές στα τουριστικά σκάφη

Οι συσκευές θα προσφέρουν στους τυχερούς από τους σκαφάτους που θα προλαβαίνουν να δένουν στα σημεία αυτά, ορισμένη ισχύ ηλεκτρικού ρεύματος και όγκο νερού, με βάση την προπληρωμή που θα έχουν κάνει. Η λειτουργία των pillars θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και δεν χρειάζεται την παρέμβαση προσωπικού για τις παροχές.

Αυτό σημαίνει και επιπλέον έσοδα στο Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, με την ολοκλήρωση και λειτουργία των πυργίσκων, για τον εφοδιασμό των τουριστικών σκαφών στο Ναύπλιο.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Κάλιο αργά παρά ποτέ κύριε πρόεδρε του λιμενικού ταμείου

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis