Αποζημίωση μαμούθ στην ΑΚΤΩΡ για τις καθυστερήσεις στη Μεσσηνία

Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε το κονδύλι λόγω καθυστέρησης 450 ημερών. Μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2028 η ολοκλήρωση του στρατηγικού έργου στη Μεσσηνία.
Χρίστος Δήμας αυτοψία Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Το ποσό των 79,3 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να καταβάλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην εταιρεία «Πυλία Οδός» του ομίλου ΑΚΤΩΡ, ως αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Η συγκεκριμένη απόφαση παρατείνει τις εργασίες κατά 450 ημέρες, μεταθέτοντας την παράδοση της κρίσιμης υποδομής για τη Μεσσηνία το καλοκαίρι του 2028.

Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου ενέκρινε τη δαπάνη βασιζόμενη στις αξιολογήσεις του ανεξάρτητου ελεγκτή και των τεχνικών συμβούλων. Η διοίκηση έκρινε απολύτως δικαιολογημένη την παράταση, αναγνωρίζοντας πως οι εμπλοκές δεν βαρύνουν τον ανάδοχο. Το δημόσιο απέρριψε ωστόσο μέρος των απαιτήσεων που αφορούσαν το καθαρά χρηματοοικονομικό κόστος, θεωρώντας το αναπόσπαστο τμήμα του επιχειρηματικού ρίσκου της σύμπραξης.

Η αναβάθμιση του συγκοινωνιακού χάρτη στη Μεσσηνία

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας, συνολικού μήκους 49 χιλιομέτρων, αναμένεται να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στη νότια Πελοπόννησο. Η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσει ταχύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση με το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας, το τοπικό νοσοκομείο και τον αυτοκινητόδρομο «Μορέας», διευκολύνοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση σε μεγάλες τουριστικές επενδύσεις όπως το Costa Navarino.

Διαφήμιση

Στο φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας εντάσσονται σημαντικά τεχνικά έργα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η κατασκευή μεγάλων κοιλαδογεφυρών, η δημιουργία παράκαμψης τεσσάρων χιλιομέτρων στη Μεσσήνη και ένας κομβικής σημασίας ανισόπεδος κόμβος που θα εξυπηρετεί την κατεύθυνση προς την Κορώνη.

Διαφήμιση

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis