Πελοπόννησος: Έρχεται δεκαήμερο καιρικής αστάθειας κυρίως στα ορεινά

Μαρουσάκης & Καλλιάνος προειδοποιούν για βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες στα ορεινά.
Δρόμος βροχή

Μια περίοδο καιρικής αστάθειας, με μπόρες, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, προαναγγέλλουν οι μετεωρολόγοι. Από σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου, η Πελοπόννησος και άλλες περιοχές της Ελλάδας θα βρεθούν στο επίκεντρο έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον δέκα ολόκληρες ημέρες.

Όπως εξήγησε στο MEGA ο Γιάννης Καλλιάνος, η ημέρα ξεκίνησε με σχετικά καλό καιρό. Ωστόσο, η εικόνα θα αλλάξει ριζικά από τις μεσημβρινές ώρες και μετά. «Από το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν, και σύντομα θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις στη Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία», σημείωσε ο μετεωρολόγος. «Στα Επτάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια».

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υπογράμμισε ότι η σύγκρουση ψυχρότερων αερίων μαζών από τα βόρεια με τις θερμότερες αέριες μάζες της εποχής θα δημιουργήσει συνθήκες έντονης αστάθειας για τα επόμενα δέκα 24ωρα. «Αναμένουμε καθημερινά φαινόμενα αστάθειας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με έντονες βροχοπτώσεις, τοπικές καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις», τόνισε ο γνωστός μετεωρολόγος. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Διαφήμιση

Τι ισχύει για την Πελοπόννησο

Ειδικά για την Πελοπόννησο, οι προγνώσεις δεν είναι καθησυχαστικές.

Τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αναμένεται να δεχτούν τα πιο έντονα φαινόμενα, με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ιδίως το απόγευμα. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ξαφνικές αλλαγές του καιρού μπορεί να δημιουργήσουν δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα στους δρόμους και στις ανοιχτές περιοχές.

Διαφήμιση

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι σχετικά καλος, με λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας. Ωστόσο, από το μεσημέρι θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε τοπικές βροχές κατά διαστήματα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, η αστάθεια θα επικρατήσει κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικές μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ το Σάββατο οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, ιδίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι μετεωρολόγοι είναι κατηγορηματικοί: οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα αστάθμητες για τον καιρό στην Ελλάδα, με την Πελοπόννησο να βρίσκεται στο επίκεντρο των φαινομένων. Οι πολίτες καλούνται να παρακολουθούν τις μετεωρολογικές ανακοινώσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ιδίως κατά τις ώρες των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis